2Perces: Az Ember, aki Pónit Akart Venni

póni

Volt egy ember, aki pónit akart venni a kislányának. Gondolt egyet és lement a vásárba.

Talált is két eladó pónit, két különböző árusnál. Mindkét póni egyforma volt, szinte semmi különbség nem volt köztük.

Az első árus azt mondta neki, hogy a póni 500 dollárba kerül: kifizeti, fogja és viszi.

A második árus pedig 750 dollárt kért a póniért.

A másodikat választotta.

 

A Második Póni Árus

A második eladó még azt is mondta, hogy szeretné, ha a kislány kipróbálná előtte, hogy milyen, amikor van egy pónija. Egy hónapig legyen a kislánynál a póni, mielőtt eldönti, hogy egyáltalán megveszik-e vagy sem.

Ez az árus felajánlotta, hogy kiszállítja a pónit az apuka otthonához és visz egy hónapra elég szénát is az etetéshez. Azt mondta, hogy időközben hetente ki fogja küldeni a saját lovász emberét, hogy megmutassa a kislánynak, hogyan kell tisztán tartani és lecsutakolni a pónit. Elmondta az apukának, hogy ez a póni kedves és szelíd, de a kislánynak lovagolnia kell a pónin mindennap ahhoz, hogy meglássák kijönnek-e egymással.

Végül – mondta az árus – amikor letelik a 30 nap autóval kimegy a házukhoz és vagy visszahozza a pónit plusz kitakarítja utána az istállót — vagy pedig megkéri, hogy fizessék ki a 750 dollárt és megtarthatják a pónit.

Ha Te lettél volna az apuka helyében, Te melyik pónit vetted volna meg?

 

MIT TANÍT EZ NEKED, ÜZLETÉPÍTŐNEK?

Két dolgot is.

1. Nem az ár a meghatározó, amikor az emberek döntést hoznak.

2. KOCKÁZAT-VISSZAFORDÍTÁS (RISK-REVERSAL)

Ez mit jelent?

Az egyik legnehezebb dolog az üzletben: a pillanat, amikor legelőször adsz el egy új ügyfélnek. Ezt az első kezdeti lépést a legnehezebb megtennie valakinek.

Megkötni Veled az első tranzakciót túl kockázatos a jelölt számára. Mert az jár a fejében, hogy mi van, ha… (és csupa negatív dolog jut eszébe hirtelen) [ 3 dolog, amivel segíthetsz az embereknek leküzdeni a félelmet – olvastad már?]

Marketingesként a Te dolgod, hogy megkönnyítsd ezt a helyzetet.

Például, mi történik, ha magadra vállalod a kockázatot?

Olyan ajánlatot teszel az emberek elé, hogy a jövőbeli ügyfelednek, könnyebb „igent” mondania, mint „nemet” .

Elveszed a pénzügyi, pszichológiai vagy érzelmi kockázati tényezőket az útjából – amelyek egyébként minden döntéshozatalnál ott vannak mindenkiben, ha kimondják őket (ellenvetések), ha nem.

Tudatod vele, hogy ha bármikor elégedetlen a megvásárolt termékkel, Te visszafizeted a pénzét, mindent helyreállítasz eredeti állapotába számára minden további költség nélkül, és mindent megteszel, hogy bebizonyítsd mennyire elkötelezett vagy és mennyire meg vagy győződve a terméked/szolgáltatásod kiváló minőségéről.

Ezzel megszünteted benne az elsődleges akadályt, ami a vásárlás előtt áll.

És Kész.

A második póni árus tetszett. Ügyes marketinges.

Én is tőle vettem volna meg a pónit. 😉

Marius

 

MariusLucasP.S. KÖSZÖNÖM az idődet… köszönöm, hogy megosztod ezt a cikket másokkal, és köszönöm, hogy hozzászólsz! Mi volt az, ami a legjobban tetszett és hasznosnak találtál ebből?

 

Hozzászólások

hozzászólás

Szólj hozzá:

Malcare WordPress Security