9 dolog, amit a Milliomosok másképpen gondolnak. Te az ő fejükkel gondolkozol?

Hogyan Gondolkodnak a GazdagokAhogyan a Gazdag emberek gondolkodnak” c. könyv (Steve Siebold)

Steve  Siebold több évtizeden át kutatta, hogy mi különbözteti meg az átlagembereket a gazdagoktól. 

Interjúkat készített milliomos emberekkel a Föld különböző részeiről és  egy könyvbe összegyűjtötte a tapasztalatait.

A válaszok meglepőek voltak. Az éles különbséget nem igazán csak a pénz jelentette, hanem az, ahogyan ezek az emberek GONDOLKOZNAK.

Ebből a könyvből kiválasztottam most 9 dolgot, amit az átlagemberek máshogy látnak, mint a gazdagok.

Gyere nézd meg, hogy benned megvan-e ez a fajta gondolkodás és Te is úgy látod-e a világot mint a gazdagok.

 

9 alap dolog, amiről a gazdag emberek máshogyan gondolkodnak, mint az átlag

 

1.  Átlagemberek: a PÉNZ minden rossz gyökere
     Gazdag emberek: a SZEGÉNYSÉG minden rossz gyökere

a gazdagok máshogyan gondolkodnak_szegénység bűnözés

A pénz felerősít tulajdonságokat – hozzáad vagy elvesz valamit a jellemedből. Például amikor nincs pénzed, az a legrosszabbat tudja kihozni az emberből, felerősít olyan negatív tulajdonságokat mint: az anyagiasság, aggodalom, türelmetlenség, ingerültség, feszültség, stb.

Ha van pénzed, rögtön látszik, hogy hogyan kezeled a hatalmat, visszaélsz-e vele vagy mások javára használod. Lehet, kedvesebb figyelmesebb leszel mások iránt, adakozó, segíteni akarsz majd. De az is lehet, hogy negatív irányba erősödik valaki jelleme – zsarnok, felfuvalkodott öntelt hólyaggá válik. Felszínre hozza a valódi énedet. Az igazságot nyilvánvalóvá teszi. És az egy jó dolog.

 

2. Átlagember: az önzés bűn
Gazdag ember: az önzés erény

a gazdagok máshogyan gondolkodnak_magas az önbizalmuk igényesek

Itt egy egészséges önmagunkról alkotott képre gondolj. Ez az „önzés” kapcsolatban áll azzal, ahogyan önmagadat látod. Én talán „igényesnek” adnám vissza ezt a szót.
A gazdag emberek önmagukat adják, mernek önmaguk lenni, boldogok akarnak lenni, nem játsszák meg magukat senki előtt.
Tudják, hogy ha nem törődsz saját magaddal, akkor soha nem leszel és nem kerülsz olyan helyzetbe hogy segíteni tudj másoknak. Hogyan tudnál olyat adni másoknak, ami neked sincs?

Szánj időt magadra, képezd magad. Legyen stílusod, igenis legyél „önző” igényes és kitartó ebben. Határozd el, hogy jobb minőségű emberré fejleszted magad. Helyezz több értéket a piacra, oszd meg a történetedet, inspirálj és motiválj másokat a példáddal, azzal amilyen és aki Te vagy.
Átlagembereknek kényelmes elvegyülni a tömegben, nem is akarnak kiemelkedni, és mi a helyzet veled?

 

3. Átlagember: Lottózó mentalitás
Gazdag ember: Cselekvő mentalitás

a gazdagok máshogyan gondolkodnak_lottózó mentalitás

Ha egy átlagembert megkérdezel, hogy el tudja-e képzelni milyen módon válhat gazdaggá – a legtöbben azt fogják mondani erre, hogy úgy ha nyernek a lottón. Egész életében várja, hogy történjen valami, amitől talán jobb lesz neki is. Másoktól várják a megoldást: a főnöktől, a kormánytól, lottó nyereménytől.

A gazdag emberek nem ilyenek. Nem várnak másokra, kezükbe veszik a dolgokat és cselekszenek, hogy megoldják a helyzetet.
Ha magadra összpontosítasz és nem a külső dolgoktól várod a megoldást – akkor születnek az igazán nagy dolgok.

 

4. Átlagember: a régi szép idők után sír
Gazdag ember: a jövőről álmodik

a gazdagok máshogyan gondolkodnak_a jövőről álmodnak

Az önmagukat megvalósító milliomosok, úgy váltak azzá, hogy mertek nagyot álmodni. Kivetítették céljaikat az ismeretlen jövőre és készek voltak tenni azért, hogy elérjék. Nem gondolják azt, hogy a legjobb napjaikon már túl vannak, tudják, hogy a legjobb rész még csak ezután jön. És tudod mit, kitartásuknak és következetes tetteiknek eredménye az, hogy megvalósítják álmaikat.

 

5. Átlagember: Olyan munkát végez, amit nem szeret
Gazdag ember: Szenvedélyét követi

a gazdagok_követik a szenvedélyüket

Átlagemberek elvégzik az iskolát, egyetemet, arra tanítják őket, hogyan válnak jó alkalmazottakká. Beléjük vésik, hogy a pénz amit keresnek egyenes arányban van a testi és szellemi erőfeszítéseikkel. Kevés kivétellel, olyan munkát végeznek egész életükben, amit ki nem állhatnak, napi 8-10 órát dolgoznak, kevés pénzt keresnek, nincs tervük a jövőre és ennekellenére sem nyitottak arra, hogy egy üzleti vállalkozással változtassanak az életükön.
A gazdagok, olyan dolgot tesznek, amit szeretnek és megtalálják a módját annak, hogy ráadássul fizessenek is nekik ezért.

Neked mi a szenvedélyed? Fontos, hogy jellemeddel összhangban legyen az, amit dolgozol. Ahhoz hogy komoly pénzeket keress, fontos, hogy a munka, amit végzel ne ütközzön a belső éneddel, azzal aki te vagy valójában, különben ütheted az egészet.

 

6. Átlagemberek: azt hiszik, hogy TENNI kell valamit azért, hogy gazdaggá válj
Gazdag emberek: abban hisznek, hogy VÁLNOD kell valamivé, hogy gazdag legyél

gazdag emberek máshogyan gondolkodnak_válnod kell valamivé

Ha le akarok adni egy-két kilót vagy izmosabb akarok lenni, akkor nem arra gondolok, hogy mit kell ezért tennem – hanem arra, hogy milyen személyé akarok válni: olyanná, aki rendszeresen mozog, fitt, egy következő Chuck Norrissá. Az ilyen személy többet mozog, mint én most? Többet jár le edzőterembe? Egészségesebben étkezik? – Mivé kell válnom, ahhoz hogy ilyen legyek? Neked mivé kell válnod, hogy elérd a célodat? Válj egy hús-vér sikergéppé, egy menő üzletemberré, aki kiemelkedő eredményeket ér el. Az eredmények követni fognak.

 

7. Átlagemberek: arra összpontosítanak, hogy pénzt MEGTAKARÍTSANAK
Gazdag emberek: arra fókuszálnak, hogy pénzt KERESSENEK

a gazdagok máshogyan gondolkodnak_pénzt keresnek

Az átlag azon töri magát, hogy kuponokat gyűjt, minden fillért megfog. Minden energiája erre megy el. Túl akarja élni. Ezért a legtöbb esetben a tömeg után megy.
A gazdagok visszautasítják ezt a hozzáállást.

Koncentrálj arra, hogy értéket nyújts másoknak és értéket helyezz ki a piacra – az fogja a sok pénzt a zsebedbe tenni. Létrehozni inkább, mint megtakarítani.
Egy gazdagnak sohasem az a kérdés hogy MEGENGEDHETI-E magának, hanem az, hogy MEGÉRI-E venni, befektetni valamibe vagy követni egy bizonyos utat.

 

8. Átlagemberek: azt gondolják, hogy a gazdag emberek sznobok
Gazdag emberek: olyan emberekkel szeretik körülvenni magukat, akik úgy gondolkoznak, mint ők

a gazdagok máshogyan gondolkodnak_építő társasággal veszik magukat körül_Leonardo Di Caprio_Great Gatsby

Nem mindegy milyen társasággal vesszük körül magunkat. Azt feltételezni, hogy egy rossz társaság nincs ránk rossz hatással, olyan mint azt állítani, hogy a jó társaság sincs ránk jó hatással. Ez butaság és naiv dolog, mert igenis számít kivel vesszük körül magunkat.

A gazdag sikeres emberek olyan emberek társaságában akarnak lenni, akik felemelőek, pozitívak, a jövőbe tekintenek, és úgy gondolkoznak mint ők. Ezt az átlag emberek sznobizmusnak könyvelik el. Te kivel veszed körül magad? Az emberek akikkel az idődet töltöd, a könyvek amiket olvasol, a CD-k amiket hallgatsz, a filmek amiket nézel, mind a társaságod részét képezik. Építőek számodra? Jobb emberré válsz tőlük?

 

9. Átlagemberek: azt gondolják, hogy választaniuk kell a boldog családi élet és a gazdagság között
Gazdag emberek: tudják, hogy mindkettőt el tudják érni

a gazdagok máshogyan gondolkodnak_boldogcsalád

Az, hogy a pénz vagy az munka a család rovására megy nem igaz, CSAK AKKOR, ha azt akarod, hogy igaz legyen. Mindig van választási lehetőséged. Végtelen lehetőségek világában soha nincs olyan hogy vagy egyiket, vagy a másikat: mindig mindkettő a tied lehet.

 

És Veled mi a helyezet?

 

Egyértelmű mi a dolgod. Ha más eredményeket akarsz, máshogyan kell gondolkodnod.

Kezdj el úgy gondolkodni mint az Alfák, és akkor Alfához méltó eredményeid lesznek 😉

Erre most mit lehet mondani?

Úgy legyen!

Marius

MariusLucas

P.S. ha tetszett ez a bejegyzés, kérlek, mond el a véleményedet, és lájkold, ha szeretnél több ehhez hasonló cikket 😉 Ha még nem jártál az Alfa Hálózatépítő Kiképzőtáborban, akkor itt kezd: Alfa Hálózatépítő Kiképzőtábor.

 

 

Hozzászólások

hozzászólás

Szólj hozzá:

Malcare WordPress Security