A Hálózatépítés 22-es csapdája… Mi volt előbb: a Személyiségfejlesztés vagy a Marketing?

 

***KÉRDÉS***

Szia, ha valaki most kezdi az üzletet és még nincsenek eredményei, mit csináljon? Ha nincsenek eredményei az elején nincs még tekintélye és akkor nem hiteles az emberek előtt. De ha nincs tekintélye, akkor nem is lesznek jó eredményei. Mihez kezdjen? Először a személyiség fejlesztésre vagy marketingre fektesse a hangsúlyt? Melyiket kezdje el tanulni ahhoz, hogy sikeres legyen?

 

> VÁLASZ:
Az igazság az, hogy mindkettőnek ott kell lennie ahhoz, hogy kiemelkedő eredményeid legyenek az üzletépítésben. Rövid válasz: A személyiség fejlesztéssel kezdj, hogy meg legyen a megfelelő irány, utána rögtön helyezd át a hangsúlyt a marketingre.

Gyere elmagyarázom.

 

Nincs egyik sem a másik nélkül…

 

Szóval mindkettőnek ott kell lennie ahhoz, hogy sikeres legyél. De ha mindkettőre szükség van, akkor melyik volt előbb, igaz?

Szerintem ezzel a problémával minden új hálózatépítő találkozik.

Sokan azt mondják, ha X-et csinálom, lesz Y-om, és akkor Z-leszek.
Ha egyszer fel tudnám építeni ezt a nagy hálózatot, lenne egy méregdrága autóm, akkor az a vezető lennék, aki mindig is lenni akartam és felnéznének rám az emberek.

Miközben, az a helyzet, hogy először vagy és utána van.
Vagyis először vezető vagy, végzed a dolgod és UTÁNA jön a végeredmény. A valóság követi azt, amiben hiszel.

Állj be a tükör elé, és kérdezd meg magadtól: MILYEN VEZETŐ AKAROK LENNI?

— Mi jellemzi a jó Vezetőt ebben a szakmában?
— Milyen jellemvonásaid vannak meg ezek közül?
— Milyen egyéb vezetői jellemvonásokat szeretnél kimutatni?
— Milyen Vezetőnek szeretnéd, hogy lássanak az emberek?
(pl. ha Te lennél az egyik Vice-President a cégnél, milyen személyiséged lenne?)

Más szóval, tudnod kell, hogy MILYEN EMBERRÉ SZERETNÉL VÁLNI. Sőt, milyen emberré KELL VÁLNOD ahhoz, hogy sikeres legyél ebben a szakmában.

Meg kell határoznod az irányt, hogy merre akarsz haladni, milyen irányba akarod fejleszteni a személyiséged.

Szóval, ELŐSZÖR ezzel kezdeném.

Amikor ez meg van, fontos rögtön utána áttérned a marketingre és üzleti készségekre. És fontos minél hamarabb elkezdened alkalmazni a marketing tudásodat. Miért?

Egyszerű. Mert úgy tudod a leggyorsabban fejleszteni a személyiséged, amikor ott vagy benne az adott helyzetekben és csinálod! Hibázol, korrigálsz, tanulsz belőle és haladsz tovább.

Hasznos személyiség fejlesztéses könyveket olvasni, hang és videó anyagokat átvenni. Ezzel lerövidíted a tanulási idődet.

Csak vigyáznod kell, hogy nehogy abba a hibába ess, mint a srác, aki youtube-ról tanul úszni. Három hétig videókon nézi, hogyan kell csinálni és utána elindul egy úszó versenyen. Tuti nem fog jó helyezést elérni.

Semmi sem pótolja azt, amikor leülsz, és konkrétan Te magad csinálod, amikor ott vagy egy adott helyzetben: jelöltekkel beszélsz, kiállsz emberek elé, nyilvánosság előtt beszélsz, tanítasz másokat, vezetőként pozicionálod magad.

 

Kialakul a megfelelő hozzáállás…

 

Aztán ott van még a megfelelő hozzáállás kérdése is… ami megfelelő környezetben gyorsabban tud kialakulni.

Képzeld el, hogy képezted magad személyiségfejlesztő könyvekből, oktató anyagokból, de kevés figyelmet fordítottál eddig a marketingre. Nem ismernek még az online világban, ezért nehezen fognak megtalálni a jelöltek.

Lehet egy-két ember megtalál, de mivel ilyen kevesen vannak, foggal-körömmel fogsz ragaszkodni hozzájuk. Igyekezni fogsz meggyőzni őket és erősen pedálozol, hogy megszerezd az elfogadásukat. Ezzel nem jó üzenetet közvetítesz feléjük és nagyon sok visszautasítást fogsz kapni. (Gyakran a hagyományos hálózatépítők is itt rontják el)

Ezzel ellentétben…

Képzeld el, hogy elolvastál egy vagy két könyvet személyiségfejlesztésről. Elhatároztad, hogy milyen irányba fogsz fejlődni, milyen jellemvonásokon dolgozol (MEG VAN AZ IRÁNY). És utána rögtön elkezdesz marketinget tanulni és azonnal alkalmazod, amit tanulsz.

A marketingednek köszönhetően, emberek elkezdenek keresni Téged.

Folyamatosan jönnek hozzád a jelöltek.

TUDSZ GYAKOROLNI: minél több jelölttel kerülsz interakcióba, annál magabiztosabbá válsz. Gyakorlás által edzed a személyiséged és a vezetői készségeidet.

És van még itt valami nagyon fontos:

Amikor azt tapasztalod, hogy végtelen az érdeklődő emberek száma, ez megtanít Téged a BŐSÉG ÁLLAPOTÁBAN ÉLNI.

Ebben az esetben ez azt jelenti, hogy Te elfogadod, hogy neked bőséggel vannak jelöltjeid, nincs szükséged bárkit is meggyőznöd. Ez a megfelelő hozzáállást munkálja ki benned. És akkor születnek a nagy eredmények.

Az igazság az, hogy ha nem ezt az utat választod, nagyon nehéz lesz érvényesülnöd és építened az üzleted.

 

Amikor a szükség irányít…

 

Észrevetted, hogy amikor rágörcsölsz valamire, akkor valahogyan csak-azért-sem sikerülnek dolgok?

Ez azért van mert amikor félsz, hogy vesztésre állsz és félsz, hogy elveszíthetsz valamit vagy valakit (egy jelöltet, egy eladást, egy lehetőséget, pénzt) -> akkor tudat alatt olyan érzéseket hozol létre önmagadban, amik gátolnak a hatékonyságban. Elkezdesz túlzottan stresszelni, ideges leszel, aggódsz, stb.

Fura ez, mert így vagyunk bedrótozva és alapból így reagálunk dolgokra. Viszont neked fel kell ismerned ezeket a helyzeteket és át kell venned az irányítást. Felül kell valahogyan emelkedned ezen a félelmen. Mert a negatív gondolatok csökkentik az önbizalmad és ártalmas folyamatokat indítanak el benned. Ráadásul az emberek megérzik ezt a kisugárzásodon.

Ez nem a legelőnyösebb helyzet számodra, ez inkább sok görcsöléshez és a gyenge eredményekhez vezet.

 

Amikor bőség mentalitásod van

 

Nem aggódsz többé amiatt, hogy csatlakozik-e hozzád egy jelölt, mert megértetted, hogy a jelöltek végtelen számban elérhetőek számodra.

Ez a mentalitás kiveszi az érzelmi kötődést az egyenletből.

Már nem fog érdekelni (bántani?), hogy hogyan dönt valaki.

Megszűnik a félelem, az aggodalom, a frusztráció, nincs többé bizonytalanság benned, hogy:

„mi lesz, ha valaki nemet mond”
„mi lesz, ha elfogynak a jelöltek”
„mi lesz, ha nem sikerül eladnod egy termékcsomagot”

Megszűnik minden olyan negatív érzés benned, ami abból adódott volna, hogy félsz elveszíteni a jelöltet.

És amikor ez megtörténik, attól a pillanattól kezdve elkezded élvezni a folyamatot: elkezdesz magabiztosabb lenni szavaidban, tetteidben. Határozottabban fogsz fellépni, nem fogsz pedálozni a jelölteknél, viszont lesznek komoly elvárásaid.

Ezzel olyan lélektani folyamatokat indítasz be önmagadban, amitől jobb lesz a kisugárzásod és elkezdesz VONZANI másokat.

Játszva szponzorálsz új embereket az üzletedbe, és nem is emlékszel már rá, hogy ki az, aki nem csatlakozott hozzád. Ketten ma nemet mondtak, kettő csatlakozott, és húszan még sorban állnak, hogy a mai nap beszéljenek Veled. És tudod, hogy vannak bőven jelöltek. Te a BŐSÉG Állapotában élsz.

 

Hosszú  történet röviden:

 

Ha most kezded a hálózatépítést Személyiség fejlesztést vagy Marketinget tanulj először?

Először a Személyiség fejlesztéssel kezdj, hogy meghatározd az irányt (MILYEN EMBERRÉ KELL VÁLNOD) -> majd rögtön térj át a marketing készségekre, hogy GYAKORLNI TUDJ és magadévá tedd a BŐSÉG mentalitását. Így edződni fog a személyiséged, lesznek folyamatosan jelöltjeid és a nap végén szép eredményeket fogsz elkönyvelni.

Remélem hasznosnak találtad.

Marius

 

MariusLucasP.S. KÖSZÖNÖM az idődet… köszönöm, hogy megosztod ezt a cikket másokkal, és köszönöm, hogy hozzászólsz! Mi volt az, ami a legjobban tetszett és hasznosnak találtál ebből?

 

 

Hozzászólások

hozzászólás

Szólj hozzá:

Malcare WordPress Security