Eszközök

ESZKÖZÖK

Amivel Építed az Online Üzleted

Lista az eszközökről:

Tárhely és Domainnév

Első lépés, hogy kiválasztasz egy tárhelyszolgáltatót és regisztrálsz egy domainnevet. Ezen a helyen fog megszületni a weboldalad.

Weboldal
Blog

Második lépés, hogy kiválasztod a felületet, amit használsz majd a weboldalad létrehozásához.

Ügyfélfogó Oldal

Ügyfélfogó oldalt hozol létre, hogy rögzítsd az érdeklődőket és listát építs

Értékesítési Oldal

Létrehozol egy Értékesítési Oldalt, ami bemutatja a terméked és a komoly érdeklődők vásárolhatnak Tőled

Kampány és Képzési Oldal

Kampány vagy Képzési oldalakat hozol létre, ahol hasznos tudást adsz át az embereknek és kapcsolatot építesz

Köszönöm Oldal

A feliratkozókat erre az oldalra irányítod, hogy megköszönd a bizalmat

Webinar Regisztrációs Oldal

Élő vagy rögzített online bemutatókra tudsz meghívni embereket ezzel az oldallal

Email Küldő Rendszerek

Levelezésben nagy segítség, főleg, ha szeretnél több száz embernek emailt küldeni egy-két gombnyomással

Tagsági Oldal

Létrehozol fizetős tartalmat, amit csak ügyfeleid érnek el, kényelmesen bejelentkezve webirodájukba saját felhasználói fiókot használva

Videószerkesztő

Ezzel rögzíted és szerkeszted a videó fájlokat, amiket készítesz

Hangszerkesztő Progi

Ez hasznos eszköz, hogy kiszűrd a nemodaíllő zajokat és tunningold a felvett hanganyag minőségét

Mikrofon Webkamera

És persze internet és egy laptop vagy asztali számítógép

És most lássuk egy kicsit bővebben ...

Hogyan használd az eszközöket?

Összegyűjtöttem egy-két eszközt, amit ma használnak a nagy marketingesek.

Ez hasznos lehet számodra is.

Tárhely és Domainnév

 

Tárhely szólgáltató és Domainnév regisztráció: GoDaddy, Hostgator

A Magyar szolgáltatókat nem ismerem, de ha van jó tapasztalatod valamelyikről, meg  tudod osztani velünk email-ben, hogy mások is a javukra fordítsák.

Weboldal Blog

WordPress 

Marketingesek által kedvelt felület, amihez rengeteg támogatás, kiegészítő alkalmazás létezik különösen marketing területen.

 • Van magyar nyelvű háttér-irodája, ami előnyös.
 • Elérhető áron találsz sablonokat.
 • Viszonylag könnyen kezelhető, stílusos és igényes megjelenése van.
 • Ami miatt kifejezetten ajánlom – minden alkalmazás, amit használsz a marketing csatornád kiépítésére könnyen integrálódik ezzel a felülettel (pl. email küldő rendszerek, megrendelő lapok, webshop, banki tranzakciókat feldolgozó szolgáltatások, közösségi média közvetlen kapcsolódás, stb.) – És ezekre mindre szükséged van, az online üzleted kiépítésekor.

Blog oldal

Sokan a Thesis Wordpress sablont javasolják, vagy az OptimizePress-t. 

 • Thesis – azért jó, mert könnyen módosítható (gondolom egy webfejlesztőnek). Nekem túl letisztult a megjelenése, sokat kellett volna még módosítani a stílus lapján, hogy úgy nézzen ki, amilyennek szerettem volna. Én egy olyan sablont akartam, amin már nem kell sok stílusbeli módosítást végrehajtani. Én ezért nem ezt használom, de sokan ajánlják.
 • OptimizePress – összetett beállítani, de utána nagyon jó blog oldalakhoz, különböző oldalak létrehozásához. Kipróbáltam, de nekem too much volt. Én egy egyszerű lélek vagyok 😉
 • Ha nézelődsz a neten és megtetszik egy blog oldal, ezzel az eszközzel meg tudod nézni, hogy milyen sablont és bővitményeket használnak az oldalon: http://whatwpthemeisthat.com/

Ügyfélfogó Oldal

Leadpages.net – ma a piacon levő egyik legjobb alkalmazás, amivel a marketing csatornádhoz szükséges MINDEN oldalt létre tudsz hozni (Feliratkozó dobozok, Felugró ablakok, Ügyfélfogó Oldal, Videó Képzés Oldal, Értékesítési Oldal, Köszönöm Oldal, stb.) anélkül, hogy egyáltalán értened kellene a kódoláshoz.

 • Egy-két kattintással integrálható a WordPress felületedhez vagy akár a Facebook oldaladhoz.
 • Könnyen integrálható email küldő rendszerekkel, utána pedig már gyerekjáték feliratkozó dobozokat létrehozni
 • Előfizetéses szolgáltatás, miközben vannak ingyen letölthető oldalai is, amit regisztráció nélkül is megtalálsz a honlapjukon. Az ingyenes oldalakhoz, viszont már webfejlesztő-programozó kell, hogy saját igényeid szerint módosítsátok, illetve, hogy feltöltsétek a tárhelyedre.

ClickFunnels – Ez egy másik alkalmazás, amivel teljes marketing tölcséreket tudsz létrehozni néhány kattintással. Nagyon népszerű.  Sok profi online marketinges, aki korábban Leadpages-t használt váltott és most ezt használja. Havidíjas, kicsit drágább, mint a Leadpages, nyilván azért mert több mindent meg tudsz csinálni vele. Menő szolgáltatás. Nézz utána

Egyéb Oldalak

Értékesítési Oldal 

 

Képzési Oldal

Köszönöm Oldal

WebinarReg Oldal

Leadpages.net 

Ma a piacon levő egyik legjobb alkalmazás, amivel a marketing csatornádhoz szükséges oldalakat létre tudod hozni. Egy-két kattintás, szöveg beírás, képfeltöltés és kész. Igényes megjelenést add a tartalmadnak.

 • Alfa Hálózatépítő Kiképzőtábor feliratkozás utáni oldalak (feliratkozás megerősítése előtt, feliratkozás megerősítése után), a Várólistára Feliratkozáshoz oldalak (feliratkozás előtt, feliratkozás után + ajándék tanulmány letöltési lehetőség) – mind ezzel az alkalmazással készültek. Elkészítési idő: 5 -15 perc oldalanként
 • Webinar jelentkezési lapok, stb. néhány kattintással elérhetőek és elkészíthetőek. Könnyen integrálható webinár alkalmazásokkal és levelező listákkal.

Email Küldő Rendszerek

AweberGetresponseiContact 

Ezeket ismerem, nagyjából mindhárom ugyanazt tudja. Lényeges eltérés csak 50,000+ feliratkozónál érzékelhető, addig bármelyikkel tudsz dolgozni. Én az Aweber-t használom. 

Vannak hasonló magyar szoftverek és megoldások, mint a MailMaster, Webgalamb – de ezeket sajnos nem ismerem és nem tudom, mennyire könnyen integrálhatóak más felületekkel és alkalmazásokkal (pl. wordpress, leadpages, stb.)  – Ha neked van tapasztalatod ezekről, szívesen meghallgatlak.

Azt mondtátok, hogy a MailMaster-t lehet integrálni Leadpages szolgáltatással. De nem tudok bővebben beszélni erről, mert nem ismerem a rendszert. WordPressel minden bizonnyal összekapcsolhatóak. Gratulálok a készítőknek, ez egy remek termék! és köszönöm a visszajelzéseket.

Tagsági Oldal

WishList Member

Ha tervezed, hogy fizetős tartalmat hozol létre, különböző szintekre állítod be a hozzáférést a tagok részére, akkor ezt az alkalmazást ajánlom. Én is ezt használom.

Most éppen azon dolgozok, hogy a háttér irodát elkészítsük az Alfa Hálózatépítő Gépezethez (www.alfahalozatepites.com). Itt lesznek elérhetőek a képzési anyagok (2 könyv, bónusz tanulmányok, videók, email-ek). Plusz egy partner program részt is tervezünk kialakítani, hogy még akkor is tudj dolgozni és cashflow-t generálni, ha most kezdted az üzletet és nincs még saját marketing gépezeted. A hozzáférés tagsághoz kötött. (részletek:www.alfahalozatepites.com/level)

Könyv: A Belső Játék
Könyv: Alfa Hálózatépítés
bónusz tanulmányok

Videószerkesztő

Camtasia Studio 

Ezzel könnyen fel tudod venni a képernyődet és például bemutató videókat tudsz készíteni. Hang és videó anyagot tudsz vágni benne, mindenféle varázslatot kiemelést tudsz csinálni benne. Nagyon felhasználóbarát, könnyű kezelni. Nekem bejött. 

Ha Mac-en dolgozol, akkor a Screenflow-t használhatod videó fájlok rögzítésére és szerkesztésére.

Hangszerkesztő

Audacity, GoldWave

Ezt a két progit használhatod hangszerkesztésre: a rögzített hangot itt tudod tuningolni. 

Ha nem akarsz külön hangszerkesztő progit kezelni, a hangfájlt a Camtasia alkalmazáson belül is tudod masszírozni: a videó fájlhoz hasonlóan, a hangfájlt is az idősávra húzod és ott tudod vágni, szerkeszteni, feljavítani a minőségét. Nyilván nem lesz benne annyi funkció és lehetőség, mint egy specifikus hangszerkesztő szoftverben, de a célnak megfelel: a hangszerkesztő munkát ezzel is el tudod végezni.

Mikrofon Webkamera

Blue Mikrofonok

A kristály tiszta hang nagyon fontos, ha online videókat és bemutatókat készítesz. Ezek a mikrofonok nagyon jó minőségben rögzítik a hangot és nincs szükséged külön erősítőre, csak usb-n keresztül rácsatlakoztatod a számítógépedre és kész.

Több marketinges, akit ismerek ezt a termékcsaládot használja. Én egy Blue Mike Yeti-t néztem ki magamnak. 

Egy jobb kamerával is tudsz hangot rögzíteni, csak utána több utómunkád lesz majd és mélyebben bele kell nyúlnod a hangszerkesztőbe. Nyilván sohasem lesz stúdió minőségű a kamerás felvétel, de nem is feltétlenül kell. Ez a célpiacodtól függ. Elkezdheted talán egy kamerás hangminőséggel, és közben a célod lehetne idővel beszerezni egy jó mikrofont, amivel menő hangminőséget tudsz létrehozni.

Például, én is ezt tettem, a kiképzőtáboros videókat mindet egy kamera mikrofonjával rögzítettem. Ott inkább a tartalomra koncentráltam, hogy valami hasznosat adjak neked. De azért egész jó lett a hang is, majd figyeld meg 😉

"OK Marius, de hol tudok jelentkezni a kiképzőtáborra?"

Alfa Hálózatépítő Kiképzőtábor
5 Bemutató

“Tanuld meg, hogyan VONZD Magadhoz Mágnesszerűen a Komoly, Célirányzott Ügyfeleket”

A részvétel INGYENES

Eszközökről a Blogbejegyzésekben:

marketing eszközök1

Blogbejegyzés: Eszközök - Felület

Nagyon vonzó elkezdeni egy online üzletet. Azt mondják, bárhonnan tudsz dolgozni, Te vagy a saját főnököd, a saját tempódban dolgozhatsz, ráadásul a legtöbb ember ma az interneten lóg.. kész főnyeremény

email tippek

Blogbejegyzés: Eszközök - Hogyan ápold a kapcsolatot, 9 Tipp emailezéshez

Rengeteg erőfeszítést teszel, hogy az emberek feliratkozzanak a hírleveledre vagy listádra. Ugyanúgy sok erőfeszítést kell tenned azért, hogy az emberek ott is maradjanak, olvassák a leveleidet és értékeljék is azokat

látogatószerzés_jelöltszerzés_vevőszerzés_replikált céges oldalak

Blogbejegyzés: Céges Replikált Weboldalak. Hogyan Csináld Hatékonyan?

Van céges replikált oldalad? Hova irányítsd a forgalmat? Hogyan szerezz több jelöltet és ügyfelet?

automatizálás_hálózatépítésben

Blogbejegyzés: 100% Automatizált Hálózatépítés, Lehetséges?

Az eszközök lehetővé teszik, hogy 100%-ban automatizáld az üzletépítést? Rövid válasz: Igen. De…

Kérdések

Blogbejegyzés: A Lehetőségtől, Cégtől, Jutalékrendszertől függ, hogy milyen sikeres leszel egy cégnél?

Az eszközök lehetővé teszik, hogy 100%-ban automatizáld az üzletépítést? Rövid válasz: Igen. De…

Malcare WordPress Security