Ez a Végtelen és Folyamatos Eladások Titka

a végtelen eladások titka

Igen. Létezik.

Képzeld el, hogy emberek folyton vásárolnak Tőled. Megveszik az egyik termékedet, megveszik a másikat, a harmadikat, a negyediket, ötödiket. Hogyan lehetséges ez?

Mit gondolsz, mi az, amivel végtelen hosszú ideig bent tudsz maradni a játékban és végtelenül tudsz eladni embereknek?

 

A Marketinged célja…

 

A marketingednek a célja, hogy elültesd és tápláld a vágyat az emberekben a terméked vagy szolgáltatásod iránt. Azt akarod elérni a marketingeddel, hogy a megfelelő emberek reagáljanak az üzenetedre, érezzék, hogy meg akarják szerezni maguknak azt, ami Neked van. Majd felnyújtsák a kezüket és jelentkezzenek Nálad, hogy vásárolni akarnak Tőled.

Azt biztosan tudod, hogy az embereket az érzéseik indítják vásárlásra, ez egy ÉRZELMI döntés. És csak miután megvásároltunk valamit, csak azután próbáljuk RACIONALIZÁLNI, vagyis Logikával alátámasztani és megmagyarázni a döntésünket. OK, ez nem újdonság.

De mi van akkor, ha valaki már vett Tőled egy terméket?

Logikusan azt feltételezhetnénk, hogy ezzel beteljesült az eredeti VÁGY és már nincs szüksége semmi másra az új ügyfélnek.

De gondold végig, ha tényleg így lenne, akkor ez azt jelentené, hogy ha el szeretnél adni MÉG EGY terméket, minden egyes eladás után keresned kellene egy MÁSIK ÚJ ügyfelet. Az nem lenne túl jó felállás.

A jó hír az, hogy mi emberek ÉRZELMI lények vagyunk és máshogyan működünk. És épp ez a király dolog ebben.

 

Dr Freud, az Érzelmi „orgazmus” és Te

 

Freud beszél arról, hogy minden egyes emberben van egy ŐS VÁGY, amit tudatalatt be akar teljesíteni. Az emberek életük folyamán ösztönösen keresik ennek a vágynak a kielégülését.
Ha úgy akarod, mindenki a nagy érzelmi „orgazmust” keresi élete folyamán: a beteljesülést, a totális kielégülést… de nem találja.

Ez pszichológia, így működünk.

De mit jelent ez neked Hálózatépítőnek és Marketingesnek?

Egyszerű:

A jelöltjeid ÉRZELMI VÁGYAI (amik hajtják, mozgatják és vásárlásra késztetik őket) SOHA nem elégülnek ki teljesen. A jelölted mindig többre, mindig a következőre (termékre) vágyik.

Mondok egy példát.

szeret kódolniTegyük fel, Arnold szeret programozni, egésznap a számitógépe előtt ül és kódol.

Szeretne a legjobb programozó lenni a területén és egy menő IT fejlesztő céget akar létrehozni. Ő akar lenni a következő Bill Gates vagy Zuckerberg.

Nem tudjuk, milyen vágy vezérli őt. Lehet, kinevették gyerekkorában, hogy milyen kocka és most bizonyítani akar. Lehet, nem érzi jól magát nagyobb társaságban, mert zárkózott természetű és ezt akarja leküzdeni. Lehet, elismerésre vágyik.

Bármi legyen is az, egy biztos, Arnold folyamatosan képezni fogja magát – nincs az a könyv vagy tanfolyam, vagy oktató anyag a világon, ami ki fogja tudni elégíteni ezt a vágyát és a tudásszomját.

Arnold olvashatja egyik könyvet a másik után, eljárhat egyik tanfolyamról a másikra – nem számít, mert mindig lesz valami új, amit Arnold meg akar még tanulni, meg akar érteni, el akar sajátítani. Ez a vágya sohasem kerül kielégülésre.

 

Miért fontos ez Neked hálózatépítőnek?

 

1. Először is ez jó hír neked, mert azt jelenti, hogy a marketingednek mindig lesz értelme. Mindig lesz munkád marketingesként. Ha a jelöltjeid egyszer vesznek Tőled valamit, akkor venni fognak másodjára is és harmadjára is és így tovább.

2. Másodszor ez azt jelenti, hogy szélesítened kell a saját látókörödet és a marketingednek is a hatáskörét. Ki kell terjesztened a marketinged egy szélesebb skálára. Bővítened kell a portfóliódat. Általánosból egyre specifikusabb irányba haladhatnál.

Például, tegyük fel, van egy könyved arról, hogy ’Hogyan neveld a kis házi kedvencedet’ és ezt értékesíted.

Én szeretem az állatokat, van is otthon kutyám ezért megveszem a könyvedet.

hogyan neveld a kutyádatHa úgy látom, hogy iszonyat jó dolgokat tanulok Tőled, gyakorlatias tanácsokat adsz nekem és szakértője vagy a területednek: akkor remélem, hogy valahol a folyamatban tudsz ajánlani Nekem [lelkes gazdinak] egy tanfolyamot is, ahol még többet tanulhatok erről a témáról.

És ha olyan tanfolyamod is van, ahol a kutyámat is képezni lehet, akkor remélem, van kistestű és nagytestű kutyák számára is képzésed. Mert lehet, nekem angol bulldogom van, vagy esetleg boxerem.

Esetleg legyen képzésed vakvezető kutyák számára is. Arról nem is beszélve, hogy megtaníthatnád a gazdikat arra, hogyan tudják kiválasztani a számukra legmegfelelőbb kis kedvencet illetve képzést.

Aztán, kutya gazdiként szükségem van eszközökre is, mint: nyakörv, kutyatáp, játékok stb. – ezeket be tudom Tőled szerezni? Tőled vegyem meg mindezt a sok hasznos dolgot vagy menjek máshova?

Szóval érted. 😉

A célpiacodban, a jelöltjeidben ott a VÁGY, amit ők szeretnének beteljesíteni. Folyton keresik a módját, hogyan elégítsék ki ezeket a vágyaikat. És Te éppen ezért vagy itt, hogy segíts nekik ebben.

A lényeg, hogy minden egyes MEGA-ÓRIÁS VÁGYAT le tudsz bontani kisebb részletekre és találsz mögötte egy ehhez kapcsolódó szükségletet. Minél több szükségletet azonosítasz be, annál több lehetőséged van a marketingedben és annál több dolog lesz, amit a jelöltjeid meg akarnak majd szerezni Tőled, hogy kielégítsék a vágyaikat.

 

„De Marius, etikus rájátszani az emberek ösztönös vágyaira?”

 

Lehet, most úgy érzed, hogy milyen rossz ember a marketinges, mert kihasználja az emberek bizonytalanságát és az ösztönös vágyaik utáni sóvárgásukat, hogy eladjon nekik valamit.

Ha tényleg így érzed, akkor figyelj arra, amit mondok:
Mindaddig helyes ezt tenned, amíg Te EZZEL SEGÍTESZ Nekik + ÉRTÉKET adsz át a jelöltjeidnek és ügyfeleidnek.

Tényleg vannak olyan ravasz ügynökök, akik kihasználják az emberek érzelmi bizonytalanságát és ráveszik őket arra, hogy vásároljanak tőlük valami értéktelen vackot, amit soha az életben nem fognak használni. De figyelj, az üzletben nem működik a ravasz trükközés hosszútávon.

Ebben a digitális korszakban a Közösség az úr:

— A közösség azonnal leleplezi a csaló játékosokat.
— A közösség elől nem lehet elbújni.
— A közösség elmondja a véleményét és nyilvánosságra hozza a jót is a rosszat is.
— Ha valaki úgy próbál előrejutni, hogy átvágja az ügyfeleit, számolnia kell a közösség haragjával és ítéletével
— A közösség elindít egy hírt az interneten és az pillanatok alatt vírusként átjárja a világot és kivégzi a nem etikus versenyzőket.

És szerinted egy ilyen rossz hírnévvel a háta mögött milyen esélye van bárkinek is egy nagy üzletet felépíteni? NULLA. NADA. SEMMI.

Szóval, érted – Te mindig adj ÉRTÉKET a jelöltjeidnek és ügyfeleidnek. És akkor a KÖZÖSSÉG, a jelöltjeid és ügyfeleidből álló rajongótábor hihetetlen erőként áll majd mögéd, lelkesen terjeszti majd rólad a jó hírt. Ja és persze boldogon odafigyel rád és az ajánlatodra.

 

Te azért vagy itt…

 

Te nem csak azért vagy itt, hogy eladj valamit.

Azért vagy itt, hogy segíts a jelöltjeidnek megoldani valamilyen problémájukat. Azért vagy itt, hogy segíts nekik értékes információval és szolgáltatásokkal, amire szükségük van. Ami előreviszi őket. Ami jobbá teszi az életüket.

Hála az emberi természetnek, megteheted ezt egy termékkel – vagy kettővel, vagy hárommal vagy többel. Nem számít mindaddig, ameddig jó irányba vezeted őket a marketingeddel és segítesz nekik kielégíteni a szükségleteiket.

A jelöltjeidben ott a végtelen vágy, hogy beteljesítsék álmaikat.

A kérdés az, hogy Te mit kezdesz ezzel.

Segítesz nekik ebben?

Ez a titka a végtelen eladásoknak. 😉

Marius

 

MariusLucasP.S. KÖSZÖNÖM az idődet… köszönöm, hogy megosztod ezt a cikket másokkal, és köszönöm, hogy hozzászólsz! Mi volt az, ami a legjobban tetszett és hasznosnak találtál ebből?

 

Hozzászólások

hozzászólás

Szólj hozzá:

Malcare WordPress Security