INGYENES vagy PISZOK-OLCSÓ Eszközök, amivel Építed az Online Üzleted Bárhonnan a Világon (1 Rész: Üzlethelység – Felület)

marketing eszközök1

 

Egy online üzletet elkezdeni nagyon vonzó sok embernek.

Azt mondják, hogy bárhonnan tudsz dolgozni, Te vagy a saját főnököd, a saját tempódban dolgozhatsz, ráadásul a legtöbb ember ma az interneten lóg.. kész főnyeremény.

De miután elmúlt a lila köd körülötted látod, hogy nem is olyan könnyű, mint amilyennek mondják. Sőt néha elég rémisztő.

 • Hogyan találnak meg az új jelöltek?
 • Hogyan alakítod át őket ügyfelekké/disztribútorokká?
 • Milyen weboldalad legyen?
 • Hogyan hozd létre a marketing csatornádat?
 • Milyen lépéseket kövess?
 • Milyen eszközöket használj?
 • Fizess az eszközökért vagy keress ingyenes alkalmazásokat?
 • Honnan tudod, hogy az üzletednek melyik eszköz vagy stratégia lesz a jobb? És sorolhatnánk..

Félelmetes, nem igaz?

Viszont itt a jó hír:

Ha online üzletet akarsz magadnak, olyat, amit otthonról is hatékonyan tudsz irányítani és vezetni, akkor ez egy megfelelő idő erre. Most egy ilyen korszakban élünk, ahol minden digitalizálódik és átkerül a kibertérre.

Egy ilyen üzletet működtetni ma sokkal könnyebb, mint ezelőtt bármikor.

Sokszor csak azon múlik, hogy megfelelően válaszd meg az eszközeidet.

A mai blog bejegyzés ebben segít neked. Kezdjük.

 

Az “Üzlethelységed”

website

 

Ahhoz, hogy legyen egy online üzleted, először is egy weboldalra lesz szükséged. Ez lesz az a hely, ahol megtalálnak az emberek.

Ne egy egyszerű weboldalra gondolj, hanem egy Marketing Oldalra: Egy olyanra, ami megragadja az újonnan odaérkező érdeklődőket és a marketing csatornádba helyezi őket. 

Ezeket az embereket egy előre megtervezett útvonalon fogod vezetni attól a ponttól, hogy felnyújtották a kezüket és jelentkeztek nálad érdeklődőkként — addig a pontig, amíg lojális ügyfeleiddé válnak, és visszatérő vásárlóiddá.

Jó. Milyen eszközt használj ehhez?

Nagyon sok ingyenes eszköz közül választhatsz, mint a Wix vagy a Weebly.

Vagy csak beírod a keresőbe, hogy „ingyenes weboldal készítés” és 268ezer találat jelenik meg egyből.

Én azt javaslom, hogy erre a célra a WordPress-t használd (magyar nyelven: http://wphu.org/)

Több okból is ajánlom:

 1. Könnyű használni, van magyar nyelvű back-end része (háttér irodája) és nagyon sok szép sablon közül válogathatsz, ami profi megjelenést kölcsönöz az oldaladnak
 2. Rengeteg WordPress szakértő van és nagyon nagy a háttér támogatása ennek a felületnek
 3. Óriási választék van olyan kiegészítő alkalmazások/plugin-okból, amiket kifejezetten marketing és sales területre fejlesztettek ki — iszonyat erős!
 4. A nagy Marketing Guruk közül rengetegen ezt használják
 5. Én is ezt használom 😉

Vannak ingyenes wordpress sablonok és vannak fizetősek (pl. itt http://themeforest.net/).

Amikor az ingyenes opciókat (az ingyen weboldal készítést) nézed, akkor gondolj arra, hogy az „ingyen” az igazából soha sem teljesen ingyenes. Mindig van előnye és hátránya. Az ingyenesnek a legtöbb esetben később fizeted meg az árát.

Lehet, tudsz csinálni egy egyszerű ingyenes weboldalt valahol: kapsz valamilyen tárhelyen egy „saját” oldalt, esetleg egy oldalsávot, ahova képeket tölthetsz vagy szöveget tudsz írni. Sőt lehet, hogy még közösségi média megosztó gombokat is el tudsz helyezni az oldalon. És gyakorlatilag ennyi az egész.

Plusz az egész „oldalad” tele lesz tűzdelve hirdetésekkel a jobb oldali, baloldali sávokban és a lap alján. Nagyon csúnya! Azt kiáltja: „Olcsó, igénytelen vagyok..” – nem jó

Ráadásul, ha tényleg üzletszerűen gondolsz erre és komoly üzletet akarsz létrehozni, akkor előbb vagy utóbb keresed a lehetőségeket, hogy hogyan bővítsd a weboldalad fizetős értékesítős szolgáltatásokkal – mondjuk webshoppal.

Megrendelő lapokat vagy webshop-ot könnyen hozzá tudsz kapcsolni az oldaladhoz WordPress felhasználóként, – de más „ingyenes” felületeken fizetned kell ezekért az extra szolgáltatásokért.

Ha meg van az „üzlet helységed” töltsd meg ÉRTÉKES tartalommal a polcait.

(Összegyűjtöttem 50+2 tippet, ahogyan értéket tudsz adni a célpiacodnak. Itt a Facebook oldalon le tudod tölteni egy kattintással.)

És ha már meg van a felületed, utána jöhetnek az érdeklődő emberek.

Erről a következő cikkben 😉

Marius

 

MariusLucasP.S. KÖSZÖNÖM az idődet… köszönöm, hogy megosztod ezt a cikket másokkal, és köszönöm, hogy hozzászólsz! Mi volt az, ami a legjobban tetszett és hasznosnak találtál ebből? 

 

Hozzászólások

hozzászólás

Szólj hozzá:

Malcare WordPress Security