Küzdesz az MLM-es Hálózatépítéssel? Figyelmezető Jelek, hogy Rossz Célcsoportnak Marketingezel

célcsoport keresésA legtöbb hálózatépítő még ha egész nap marketing bemutatózik is a nap végére mégsem tud komoly eredményt felmutatni.

Ebben a cikkben arról fogok beszélni, hogyan miért küszködik sok hálózatépítő alkalmatlan emberekkel  és hogyan tud segíteni Neked ha Te lézerpontosan a célcsoportodra fókuszálsz üzletépítéskor.

 

Te választod meg, hogy kivel dolgozol

 

Az a jó az MLM-ben, hogy Te választod meg, hogy kivel dolgozol.

Ezt sokszor hallottam szponzoraimtól, de sohasem értettem, hogy mire gondoltak. Mindig azt láttam, hogy gondolkodás és válogatás nélkül mindenkit beregisztráltak, akivel találkoztak. Sőt, alig várták, hogy valaki végre igen-t mondjon nekik.

Egyébként az igazság az, hogy tényleg meg kell válogatnod, hogy kivel dolgozol. És igazából nincs is más választásod, ha akarod, hogy ez az egész hálózatépítés jól működjön neked. Csak akkor tudod a megfelelő embereket bevonzani az üzletedbe, ha tudod kik a megfelelő emberek.

Most lehet azt mondod, „De hát Marius, Én bárkit be tudok regisztrálni, Én MINDENKIVEL akarok dolgozni!”

NEM. Ez nem igaz. Te komolyan dolgozni akarsz:

  1. Olyan emberekkel, akik csak a helyet foglalják és soha nem fognak és nem is akarnak tenni semmit az üzletben?
  1. Negatív emberekkel, akik folyton csak kritizálnak mindent, de soha nem tennének semmit, hogy változtassanak dolgokon?
  1. És olyanokkal, akiket folyton meg kell győznöd arról, hogy az MLM az egy jó üzleti lehetőség?

Nem hiszem, hogy tölteni akarod az idődet ilyenekkel.

Figyelj, Te egy üzletember vagy, a Te időd értékes.

Egy üzletember megválogatja, hogy kivel dolgozik, konkrét tervei vannak, nem a véletlenre épít.

Miért van az, hogy szinte senki sem gondol erre MLM-ben?

 

Amiért NEHÉZ azonosítani a célpiacodat MLM-ben

 

Azt mondják, hogy ezt az üzletet BÁRKI tudja csinálni, ezért a hálózatépítők BÁRKIT, AKÁRKIT megkörnyékeznek és beregisztrálnak. Ez a felfogás nagyon veszélyes, mert eltereli a figyelmedet az IGAZI célcsoportodról – akivel foglalkoznod kellene.

célirányzottan dolgozolTegyük fel – hogy neked csak EGY „nyílvessződ” van és csak egyetlen egy „lövésed” – Te tudod hova kell azt irányítanod egész pontosan?

Ez a TARGET Marketing – A célirányzott és célpiac orientált marketing.  Amikor beazonosítod lézer pontosan, hogy kik azok, akiket Te a hálózatodban szívesen látnál és ezután közvetlenül feléjük irányítod a marketingedet. Nem szeretnél vaktában lövöldözni.

Sokkal könnyebb úgy üzletet építeni, ha tudod kik az ideális jelöltjeid, mert akkor már célirányosan olyan tartalmat tudsz létrehozni és olyan értéket tudsz felkínálni, amivel pontosan ezeket a típusú embereket vonzod magadhoz.

Ez sokkal hatékonyabb módja az üzletépítésnek, mert nem alkalmatlan emberekkel töltöd az idődet. És nem az van, hogy hamburgert próbálsz eladni egy vegának vagy hűtőszekrényt egy eszkimónak.

Ülj le és határozd meg pontosan, hogy milyen típusú embert szeretnél az üzletedben látni. Hol találod meg őket, milyen nemhez, korosztályhoz tartoznak, mire vágynak, mik a félelmeik. Mit vársz el tőlük, milyen tapasztalattal rendelkezzenek, ha Veled akarnak dolgozni.

Húzd meg konkrétan a határt, a vonalat és mutass rá, hogy „igen, Ő megfelel az elvárásaidnak”, vagy „Nem, Ő kevés ehhez.”

 

Hogyan kezdj hozzá

 

Általában termék és szolgáltatás függő lesz, hogy ki a Te célpiacod. Te is kezdheted ezzel.


Írd fel kinek, milyen típusú embereknek megoldás a Te lehetőséged/terméked/szolgáltatásod?

Pl.

  • Searching for a Niche Group - Magnifying GlassHa Fitness táplálékkiegészítőket értékesítesz, akkor nem valószínű, hogy villanyszerelőket fogsz megközelíteni ezzel, nem sok értelme lenne
  • Ha szépségápolási termékeket értékesítesz, akkor lehet nőket akarsz megcélozni ezzel, ezen belül is lehet egy bizonyos korosztályt
  • Ha ingatlanokkal vagy pénzügyi befektetésekkel foglalkozol, nem biztos, hogy minimálbérből élő emberek lesznek a legjobb ügyfeleid, lehet vállalkozók vagy üzletemberekre fókuszálsz inkább, vagy olyanokra, akik egy bizonyos sávon belül keresnek
  • Ha online szolgáltatásokat vagy termékeket értékesítesz, alapból kiesnek azok, akik soha nem használnak számítógépet vagy internetet. Őket nem sok értelme lenne megkeresni ezzel

Jegyezd meg: Amikor mindenkit megkörnyékezel – a marketinged és az üzeneted senkit sem fog vonzani.

Viszont amikor elvárásaid vannak és kizársz embereket a belső körből, hirtelen megváltozik a helyzet: emberek be akarnak kerülni és akarják azt, ami neked van. Igyekezni fognak, hogy elérjék és felnőjenek az elvárásaidhoz. Exkluzívvá teszed a lehetőséget.

lockHa a Te marketinged nem zárja ki azokat, akik nem odavalóak, akkor nem fogja vonzani azokat sem, akik odavalóak.

Igen, amikor meghatározod a célpiacodat és kizárólag lézerpontosan csak rájuk összpontosítod a figyelmedet – azzal VONZÁST hozol létre.

Én is csak olyan emberekkel dolgozok, akik már értik a hálózatépítés fogalmát és MLM üzleti modelljét. Lehet van már tapasztalatuk ezen a téren, lehet már dolgoztak MLM cégeknél korábban de nem voltak olyan eredményeik, amilyenekre vágytak és nem érték el azt, amit akartak. Ezeket az embereket felkarolom és segítek nekik, hogy sikeresek legyenek ebben, hogy egy következő szintre emeljék az üzletüket.

Ha megnézed a blog oldalamon nem írok szkeptikus embereknek, nem akarom kezelni a kifogásaikat, mert egyszerűen nem akarok meggyőzni senkit arról, hogy MLM-ben dolgozzon. Ne dolgozzon.

Fontos, hogy Téged is olyan emberek keressenek meg és jöjjenek vissza hozzád, akik már eleve tudják mi az MLM, szeretik ezt és ebben szeretnének dolgozni.

Ha már úgyis jelölteket keresel az üzletedbe, és mindenképpen új üzletépítőket akarsz – akkor tedd ezt célirányosan – lézer pontosan a célpiacod felé. Miért lövöldöznél vaktában és bíznád a dolgokat a véletlenre? Azt csak az amatőrök teszik.

Te Alfa vagy és biztosra mész.

Meglátod sokkal-sokkal hatékonyabb, olyan emberekkel együtt dolgozni, akik már eleve akarják azt ami neked van, akik eleve TÉGED akarnak megszerezni maguknak és Veled akarnak dolgozni 😉

Marius

MariusLucas

P.S. ha tetszett ez a bejegyzés, kérlek, mond el a véleményedet, és lájkold, ha szeretnél több ehhez hasonló cikket 😉 Ha még nem jártál az Alfa Hálózatépítő Kiképzőtáborban, akkor itt kezd: Alfa Hálózatépítő Kiképzőtábor.

 

Hozzászólások

hozzászólás

Szólj hozzá:

Malcare WordPress Security