Miért Választják az Emberek a „Biztos Állást” inkább, ahelyett, hogy Saját Üzletet Építsenek?

mire hallgatunk_hogyan hozunk döntéseket

“Marius, miért nem értik az emberek, hogy ez milyen jó üzleti lehetőség?

Pedig folyton panaszkodnak, hogy milyen kevés a fizetés, meg hogy alig kapnak majd nyugdíjat, meg milyen rossz, hogy napi 10-12 órát dolgoznak és nem érzik, hogy előrehaladnának.

Erre felajánlok egy jó alternatívát, egy jó lehetőséget és mégsem akarják az emberek. Ez miért van?

Mit tegyek, hogy megértse valaki, hogy ez milyen jó üzleti lehetőség? Mivel tudom meggyőzni őt?”

Ismerős az érzés?

Szerintem benned is felmerültek már ezek a kérdések.

Te látod, hogy az, ami neked van segítene a jelöltednek. Meg vagy róla győződve, hogy a terméked, a szolgáltatásod vagy az üzleti lehetőséged jobbá tehetné az emberek életét.

És valahogyan a jelölted mégsem látja ezt a nagy képet és nem érti. És bármit teszel, végül nemet mond neked. De MIÉRT?

Három dolog jutott eszembe erről.

Az első…

 

A SOKKOLÓ IGAZSÁG…

 

A jelölted ebből a történetből nem a LOGIKÁT használta, amikor megszületett a fejében a döntés, hogy melyiket válassza. Szóval LOGIKÁVAL próbálni meggyőzni őt teljes időpazarlás.

Az IGAZI kulcsa ennek a helyzetnek… a lényege mindennek, amit tanítok neked az a következő szavakban rejlik:

A VONZÁS NEM VÁLASZTÁS KÉRDÉSE.

A VONZÁS_nem választás kérdése

 

Valójában, a „vonzás” egy ERŐTELJES ÉRZELMI és FIZIKAI válasz, egy ösztönös vágy, egy belső reakció, amit külső impulzusok váltanak ki az emberben.

És ahogyan Te is tudod, amikor egy ERŐS ÉRZÉSED van valamivel kapcsolatban, nagyon nehéz, sőt sok esetben teljesen lehetetlen felülírni azt az érzést LOGIKÁVAL.

Ezt az embert egyértelműen a „biztos állás” és az „alkalmazotti” életforma vonzza — bár TUDJA ő az ELMÉJÉBEN (LOGIKA), hogy lehet, jobb lenne mást is csinálni emellett, amivel az életét megalapozhatja, amivel a kezébe veszi az irányítást az élete fölött. De a belső ösztönös érzései tudat-alatt tiltakoznak ez ellen.

És az ÉRZÉS üti a LOGIKÁT.

Ez mindig így van – hétfőtől vasárnapig – amikor vonzásról van szó, vagy arról, hogy hogyan viselkednek és döntenek az emberek.

Vannak olyan dolgok, amivel ki tudod váltani a vonzást, és ha ez már jelen van, akkor nem sokat tehet ellene az ember.

Ahogyan Te is tapasztaltad már, ebben az esetben nem irántad érezte a vonzást, hanem valami oknál fogva az alkalmazotti élet vonzotta. Még az sem tudta megváltoztatni a döntését, hogy logikusan felvázoltad neki a lehetőségeket és kiszámoltátok együtt és látta fehéren-feketén, hogy mire számíthat, ha az egyik vagy a másik utat követi. Mert mondhatsz ilyenkor bármit, ez nem számít.

Szóval, hogy válaszoljak a kérdésre…

 

Miért választják az emberek a „biztos állást” inkább, ahelyett, hogy saját üzletet építsenek?

 

Az igazság az, hogy…

EGYÁLTALÁN NEM VÁLASZTJÁK.

Nincs egy logikai tudatos „döntés” e mögött.

Amikor a VONZÁSRÓL van szó, maga a „választás” nem is jön szóba. Ezt tudat-alatt érzi az ember és ösztönösen reagál erre.

Ha szeretnéd, hogy az emberek *irántad érezzék ezt az ERŐTELJES ÉRZÉST, amit VONZÁSNAK hívnak, akkor meg kell tanulnod, hogyan kommunikáld azt és hogyan viselkedj úgy, hogy LÉTREHOZD és KIVÁLTSD ezt az érzést.

A helyzet az, hogy ameddig „nem vágod” ezt… komolyan, ameddig ezt nem érted és nem tudod igazán, hogy hogyan működik… SEMMINEK sem lesz értelme számodra, ami az emberek döntéseivel és viselkedésével van kapcsolatban. Egyszerűen, nem fogod érteni, hogy most miért működik vagy nem működik valami, amit csinálsz.

Ez az egyik dolog, amit tudatosítanod kell magadban.

 

A MÁSODIK DOLOG, AMIT TUDNOD KELL…

 

A második dolog, amit tudatosítanod kell önmagadban az, hogy az érzésnek ott kell lennie, már az elején. Ott kell lennie a vágynak az emberben.

Sok dolgot adhatsz valakinek: információval látod el, ismeretet adsz, tájékoztatod — de a vágyat nem adhatod át. Ezt neki saját magának kell kifejlesztenie.

Amikor találkoztok, ennek a jelöltnek már vágynia kell arra, hogy saját üzletet építsen és Veled dolgozzon.

—Ha ez a vágy nincs ott közvetlenül az elején, akkor semmit sem tehetsz ez ellen.
—Ha ez a vágy ott van már az elején, akkor a jelölted semmit sem tehet ez ellen.

 

A HARMADIK DOLOG, AMIT MEG KELL ÉRTENED…

 

A harmadik dolog az – és kérlek engedd, hogy ez mélyen rögzüljön a fejedben, mert kritikus, hogy megértsd:

A Te célod, nem az, hogy BÁRKIT/VALAKIT/AKÁRKIT szponzorálj.

Te a MEGFELELŐ embert akarod szponzorálni.

A „megfelelő” embert nem kell győzködnöd arról, hogy kezdjen el saját üzletet építeni, mert ő már akarja ezt tenni

A „megfelelő” ember már tudja, hogy mi az a hálózatépítés és az MLM, mert már hónapokon át kutatta a témát, rengeteg könyvet elolvasot, és már tudja, miről van szó

A „megfelelő” ember tudja, hogy pénzre van szüksége ahhoz, hogy saját üzletet építsen és még több pénzt csináljon

A „megfelelő” ember nem keresi a kifogásokat, hogy miért nem tud valamit megcsinálni, és nem másokra vár, mert tudja, hogy a saját kezébe kell vennie az életét

A „megfelelő” emberben már ott van a vágy ahhoz, hogy üzletet építsen és Veled dolgozzon

Szóval válaszolva a kérdésedre: hogyan tudod meggyőzni az ilyen jelöltet, hogy megértse miért jó neki az üzleti lehetőséged…

Az igazság az, hogy nem erőltetheted rá a jelöltekre, hogy valamit megtegyenek vagy valamit akarjanak. A vágynak ott kell lennie már kezdettől fogva. És ezt Te kívülről nem tudod senkinek sem beültetni a szívébe. Ezt csak ő maga tudja megtenni, a vágynak ennek az embernek a legbelsőbb lényéből kell fakadnia.

Válasz: „Köszönöm, hogy eljöttél Péter, de nem hiszem, hogy ez neked való.”

Engedd elmenni az ilyen embert.

Nem ő a megfelelő jelölt a Te üzletedhez.

Marius

 

MariusLucasP.S. KÖSZÖNÖM az idődet… köszönöm, hogy megosztod ezt a cikket másokkal, és köszönöm, hogy hozzászólsz! Mi volt az, ami a legjobban tetszett és hasznosnak találtál ebből?

 Hozzászólások

hozzászólás

10 hozzászólás
 1. Köszönöm, hogy szavakba foglaltad az érzéseimet!
  Pontosan így értem/érzem én is, ezért is tudom azt mondani, hogy ez a legjobb cikk a témában, amit valaha olvastam. Mi, akik ebben hiszünk, hozzád hasonlóan gondolkodunk. Vagy úgy is mondhatnám, hogy mi, akik hozzád hasonlóan gondolkodunk: hiszünk ebben.

 2. 20 év ellenállás után, ugyanezen a mechanizmuson mentem át. 5 éves hálózatépítői múlttal megértem azokat, akik még nem látják a felhőktől a napot és egyben szerencsésnek is mondhatom magam, hogy egy olyan cég mellett döntöttem, amelyben csak pozitív élményekben részesülhetek, termék és üzleti oldalról egyaránt. Köszönöm! Hiánypótló a cikk.

 3. Ildikó, örülök, hogy Te is így érzel. És örülök, hogy rajtad kívül sokan mások ugyanígy vannak ezzel. Klassz csapat lehettek. További jó munkát és sok sikert Nektek!:)

 4. Mónika, jó hallani, hogy te a napos oldalán vagy ennek a történetnek 🙂 köszönöm, hogy megosztottad ezt velünk. És köszönöm neked is a kedves szavakat. További sok sikert Neked!

 5. Minden olyan egyszerűnek tűnik, de nem az. 🙂 Szeretem az írásaidat, a videókat, az MLM-et és az én MLM cégemet. Megfelelő embereket találni nagyon nehéz. Az emberek bonyolultak, és bonyolult módon haladnak a vágyaik felé vagy éppen mindent megtesznek azért, nehogy elérjék őket. Nagyon kreatív munkának tartom a hálózatépítést, és nagyon jól megmutatja, ki milyen ember. 🙂

  • avatar

   Igen, Kriszta, úgy van, ahogy mondod. Ez valóban egy kreatív szakma. És tényleg nem könnyű. Aki sikeres akar lenni bármiben is, annak meg kell fizetnie az árát és végig kell mennie az úton. Örülök, hogy Te megtaláltad a Te utad. Kitartást hozzá! És köszönöm a kedves szavakat:)

 6. Egyetértek Máté Ildikóval, annál is inkább, mert ő a kedvenc előadóm a DXN-nél.

 7. Drága Zsóka! Köszönöm a kedvességed. Annyi, de annyi biztatást kaptam tőletek az elmúlt időben, hogy ígérem: hamarosan újra jelentkezem.
  Marius is nagy segítség ebben. 🙂

 8. Köszönjük az elismerést: tényleg klassz csapat a miénk!

 9. Köszönöm Zsóka!

Szólj hozzá:

Malcare WordPress Security