MLM Ügyfélszerzés: 3 tuti tipp hogyan veszítsünk el egy jelöltet 4 másodperc alatt

fail

„Elkezdem a marketing bemutatót, bemutatom a céget, a terméket, majd beszélek az üzleti lehetőségről. A csapatomnak nagyon jó bemutatója van, a termék is nagyszerű és szerintem a lehetőség is nagyon jó, mégis nemet mondanak nekem a jelöltek. Szerinted miért van ez?”

A legtöbb hálózatépítő úgy gondolja, hogy csak azért, mert megtanulta bemutatóját, jól el tudja mondani az üzleti lehetőségét, a jutalék rendszert és a cég termékét, minden gondja megoldódott.

Ez nem egészen igaz. Most ebben a cikkben megmutatom neked, hogyan veszítenek el hálózatépítők egy jelöltet 4 másodperc alatt. Legközelebb, ha ilyen helyzetbe kerülsz, te jobban fogod tudni 😉

Elég ha jól tudsz meghívni jelölteket marketing bemutatóra?

Az nagyon jó, ha meghívás profin megy. Ügyes vagy!

Viszont itt a bökkenő:

Csak azért mert meg tudsz hívni egy jelöltet egy bemutatóra és a jelölt meg jelenik, nem biztos, hogy a vonzás is ott lesz köztetek és a jelölt pozitívan dönt majd. Viszont ha a vonzás nincs ott, mutathatsz bármilyen üzleti tervet vagy csinálhatsz bármit, a jelölt nemet fog mondani neked.

Rájöttem, hogy az alapján, ahogyan kommunikálsz az emberekkel, tudod fokozni vagy egyszerűen ki is tudod oltani ezt az ösztönös érzést. Nem hiszed? Figyelj

1. A Kiszámítható

Vannak dolgok, amiket a hálózatépítők tipikusan csinálnak. Az van, hogy tetszik vagy nem, fájdalmasan kiszámíthatóak vagyunk. Általában mindegyikünk ugyanazokat a dolgokat csinálja, amikor egy hasonló helyzetbe kerülünk jelöltekkel.

Azt akarjuk, hogy „egyediek” legyünk, elhatározzuk, hogy jól megtartjuk a bemutatót, igyekszünk, hogy érdekes legyen, ábrákat rajzolunk, logikázunk, anekdotázunk, azt akarjuk, hogy „megszeressen” minket a jelölt és mi hálózatépítők hajlunk arra, hogy eközben PONTOSAN UGYANAZT tegyük, mint amit a többi száz hálózatépítő csinál, aki a jelölteddel találkozik vagy találkozott korábban.

Lehet azt gondolod, most tartani fogsz egy ütős bemutatót, felkészültél, úgy fogsz viselkedni, olyan átgondolt dolgokat teszel és mondasz majd amivel eléred, hogy megszeressen a jelölted és igent mondjon neked. Eközben a jelölted arra gondol, hogy „jaj neee, már megint egy MLM-es” – és tudja előre mire számíthat.

Szerinted, amikor ott vagy köszöntél neki, és elővetted a bemutatós mappádat már tudta, hogyan fog dönteni?

Figyelj: Tudta.

Még lehet egy szót sem szóltál, de ő már régen döntött.

Kiszámítható voltál, nincs ott a vonzás, nincs ott benne a bizsergés.

4 másodperc alatt végeztél. Kész.

2. A Nyuszi Hálózatépítő

Ez szintén valami olyan, ami kiváltja az azonnali „jaj ne” reakciót a jelöltben.

Ezt jegyezd meg, az embereket nem vonzzák a gyenge személyek, a nyuszik, hanem az erősek.

És itt most nem a kigyúrt izmos emberekről beszélek. Arról van szó, hogy amikor csinálod a tipikusan hálózatépítős dolgaidat megnyilvánulásaiddal, gesztusaiddal, szavaiddal, folyton azt az üzenetet közvetíted a jelöltnek, hogy a hatalom és az erő az ő kezében van. A baj az, hogy legtöbb esetben akaratunkon és tudtunkon kívül is ezt tesszük.

Mondok egy példát: beszélsz az üzleti lehetőségedről és a jelölted azt mondja, „óh hát nem tudom, én nem vagyok olyan eladó típus”.

Mit tesz az átlag hálózatépítő?

Elkezd magyarázkodni, logikázni, rajzol, verset mond, pedálozik, igyekszik meggyőzni a jelöltet arról, hogy milyen jó a lehetősége, mert nyilvánvaló, hogy be akarja szervezni őt az üzletébe.

Ebben az esetben a jelölt irányít. Az erő átment tőled a jelölthöz. Ezt mindkét fél érzi.

Bármi történik ezután, a jelölt kezében vagy. Amikor nyuszi vagy, nincs vonzás.

4 másodperc alatt végeztél.

3. A Rómeó Hálózatépítő

Ezt könnyű felismerni, üzlettársunk úgy viselkedik a jelölttel, mint egy hős szerelmes. Te is, én is voltunk már sokszor ezen a pályán, figyelj, ezek nem ismeretlen vizek nekünk hálózatépítőknek.

Ez akkor van, amikor szavaiddal és gesztusaiddal kimutatod a jelöltnek, hogy Te akarod őt. Túlzottan mosolyogsz (ez MÁR gyanús :)) és pedálozol a jelölt körül.

Ez olyan mintha bevallanád a jelöltnek az érzéseidet, „úgy szeretlek Júlia, hogy még az erkélyre is felmászok a kedvedért”. Abban a pillanatban, amikor ezt teszed, AZONNAL egy fordulópont következik be ebben a kapcsolatban.

Addig a pillanatig, „ártalmatlan” voltál számára. Mondjuk tudta ő, hogy Te mit érzel. Tudják ők, hogy Te most a bemutatón meg akarod győzni őket, a kegyeikért harcolsz. Tudták ők ezt nagyon jól már elejétől fogva.

De amikor elkezdted „üldözni” őket azzal, hogy nyíltan kimutattad ezt: NEGATÍV FESZÜLTSÉGET hoztál létre, amiben nem érzik jól magukat.

Kiváltottad a „JAJ NE” érzést és taszítani kezdted őket. Nincs vonzás.

4 másodperc elég volt és végeztél.

Mi legyen akkor, mit csinálj?

Ismerd fel a jelölted jelzéseit, hogy hogyan érez vagy gondolkodik ezzel kapcsolatban. És ha nem tudod értelmezni ezeket, vagy te saját magad nem tudod, hogyan közvetítsd a megfelelő jelzéseket és üzenetet a jelölted felé, akkor TANULD MEG.

Egy másik lehetőséged az, hogy egyszerűen kerüld el az olyan helyzeteket, ami a fenti viselkedéshez vezet téged. Ezt azzal tudod megtenni, hogy már kezdettől fogva tudatosan VONZÁST hozol létre. Amikor találkoztok, a jelölt már érzi ezt az ősi ösztönös vonzást.

Ebben nincs semmi varázslat.

Ehhez nem kellenek különleges adottságok, nem kell, hogy szuperhős legyél, és nem kell, hogy a szerencsére várj.

Ezt te is meg tudod tenni. Egyszerűen csak meg kell TANULNOD. Ez egy készség, amit őszintén hiszem, hogy MINDEN hálózatépítő el tud sajátítani, ha akar.

Tedd ezt.

A legjobbakat neked!

Marius

MariusLucas

P.S. ha tetszett ez a bejegyzés, kérlek, mond el a véleményedet, és lájkold, ha szeretnél több ehhez hasonló cikket 😉 Ha még nem jártál az Alfa Hálózatépítő Kiképzőtáborban, akkor itt kezd: Alfa Hálózatépítő Kiképzőtábor.

Hozzászólások

hozzászólás

Szólj hozzá:

Malcare WordPress Security