4+1 gyakori hiba, ami automatikusan kivégzi az esélyedet a jelöltednél. Te melyiket követed el ezek közül?

MLM Ügyfélszerzés: hiba automatikusan kivégzi az esélyedet a jelöltednélAmikor legelőször elhatároztam, hogy megtanulom hogyan legyek sikeresebb a jelölteknél és hogyan szerezzek több igent, az első dolgok között, amit tettem az volt, hogy megkerestem azokat, akik már SZAKÉRTŐI voltak ennek a területnek és elkezdtem tanulni tőlük.

Ez a cikk abban segít neked, hogy hogyan tudod felismerni és áthidalni a kezdeti tipikus hibákat, amiket hálózatépítők elkövetnek, amikor a jelöltekkel vannak.

Ezek a hibák rontják az ügyfélszerzési esélyeidet – jó ha ismered őket.

A vonzás „kémiája”

Három éve elkezdtem tanulmányozni a marketingvezetők stratégiáját, módszereit, hogyan gondolkoznak vagy tesznek dolgokat. Mit miért tesznek.

Figyeltem, hogyan dolgoznak, hogyan közelítik meg a jelöltet, hogyan építenek fel kapcsolatot és bizalmat a jelöltekkel és hogyan hozzák létre a vonzás „kémiáját”.

Az érdekes az, hogy amikor megkérdezel egy ilyen marketing alfát, hogy „ember, ezt meg hogyan csináltad?” akkor a legtöbbször olyan furán néz rád, mint valami csodabogárra, mert neki ez „természetes”, egyértelmű. És lehet csak annyit mond neked, hogy „hát ott vagy a jelölttel, beszélsz vele és kész”. Ja persze, mintha ez annyira könnyű lenne. Képzelheted, ez eléggé feladta a leckét.

Láttam, hogy ezek az emberek vonzották a jelölteket, és újra és újra megtették. A jelöltek pedig szerették őket. Tudod, amikor látod, hogy több tízezer ember követi őket Facebook-on, egy új bejegyzésüknél közel száz hozzászólás jelenik meg pár perc alatt. Ez elgondolkodtató. De amikor arra került a sor, hogy elmagyarázzák, hogy mit is csinálnak igazából, a legtöbb nem tudott válaszolni.

Ahogy néztem őket, egyre jobban kezdett megvilágosodni, hogy miért nem tudták elmondani szavakkal, hogy mit tesznek. Azért, mert amit ezek a top marketingesek csináltak, a legtöbb dolog nem is volt verbális, a szavakon túl mutatott. Ez egy kombinációja volt különböző típusú jelzéseknek, amiket sugároztak mások felé, anélkül, hogy tudatosan tették volna ezt. Ez csak úgy jött belőlük.

Ezekből összegyűjtöttem 4 dolgot, ami rontja az esélyeidet a jelölteknél. Ezek mind kapcsolatban állnak azzal, hogy te milyen jelzéseket küldesz a jelölteknek. Ha ezek közül bármelyik kettő előfordul nálad, akkor állj fel és menj haza nyugodtan, végeztél.. Figyelj.

4+1 dolog ami rontja az esélyedet a jelöltnél

1. Sokat beszélsz

Ez a leggyakoribb, általában elkezdjük a céges mondókát, és úgy magyarázunk, hogy még a föld is beleremeg. Azt gondoljuk, hogy hát ez a logikus, hogy ha minél több részletet elmondunk a termékről és a lehetőségről, hogy mindent megértsen és akkor dönteni tud és csatlakozik hozzánk. Csakhogy a döntéseket nem így hozzuk mi emberek. A vonzás nem a logikát követi. Ez olyan mintha saját magad lábon lőnéd, és úgy indulnál a százméteres gyorsfutáson… Lehet ezt tenni, de na, inkább ne.

Amikor elkezdesz magyarázni BÁRMIT, ami a cégeddel vagy termékeddel kapcsolatos, akkor el akarsz adni.
Amikor elkezded felsorolni a terméked összetevőit, hogyan készítették, milyen kiszerelésben gyártják, mennyibe kerül: el akarsz adni.
Amikor magyarázod a jutalék rendszert a jelöltnek: el akarsz adni.
Ez az egyik leggyorsabb módja annak, hogy kudarcra ítéld magad ebben az üzletben. Ha részt vettél a Kiképzőtábor első és második napján, akkor tudod, miért mondom. A jelzéseid alapján, amit küldesz tudat alatt döntöttek: Köszönöm nem.

2. Csak a Termékedről, cégről, jutalék rendszerről beszélsz

MLM-es csak a termékéről beszélAmellett, hogy ez rossz üzenetet közvetít a jelöltnek (lásd fentebb) – emellett azt a hibát követed el, hogy még csak nem is beszélsz arról, ami igazán érdekli őt. Tudod milyen rossz érzés az? Én voltam már olyan egy órás bemutatón, ahol elmondták a céges szöveget, atomjaira szedték a terméket és a végén (!) 3 percet beszéltek arról, ami igazán érdekelt volna engem, de azt is csak megemlítették. Szerinted?

Amikor találkozol a jelölttel és elkezdesz a cégről beszélni, hogy milyen fantasztikus lehetőség, fantasztikus terméke van a cégnek, meg ott a fantasztikus jutalék rendszer, akkor a jelölted ezt mondja magában: „bla bla bla ez engem nem érint, ez sem érdekel, ez sem érdekel.”

És folyamatosan azt a jelzést küldöd felé, hogy az, ami neked van számára nem „értékes”. Alacsony az érték szinted a szemében. Ráadásul, ha azt az érzést kelted benne, hogy te rá akarod beszélni őt valamire és akarod, hogy behódoljon neked, akkor halmozottan hátrányos helyzetben vagy. Kész, végeztél. A jelölt döntött: Köszönöm, nem.

3. Szuperlatívuszokban beszélsz

„Te ilyen eszméletlen borzasztóan jó lehetőségről még nem hallottál, nekünk van a legjobb termékünk az egész világon sőt az egész tejút rendszerben, ez eladja saját magát, rengeteg pénzt fogsz keresni, most csatlakozz hozzám”.

Az emberek rengeteg ilyet szirupos szöveget hallottak már. Rengetegszer megkeresték már őket „az évszázad üzletével”.

Amikor ott vagy és Te is ilyennel jössz nekik, azonnal betesznek téged az Ügynök zónába, ügynökriasztójuk bekapcsol, védőfalak felkerülnek, és magyarázhatsz hajnalig. Nem működik.

Vagy nézz meg találomra egy-két weboldalt, amit hálózatépítők hoztak létre és figyeld meg mi a közös bennük. Szinte mindegyiken ott a „csilli villi csillogás” ott a „gyémánt”, „tengerpart”, a „pénzeső”, „köteg pénz” és tele vannak sok giccses képpel és hype szöveggel.. Ránézel, és azonnal megmondod, hogy ennek az embernek gőze nincs a marketinghez.

Gondolkozz. Szerinted ez milyen minőségű jelölteket fog vonzani?

Szerinted az igazi „nagy halak” buknak az ilyen oldalakra vagy az ilyen szövegre? Szerinted ezzel nem csak a lusta embereket és az opportunistákat fogod vonzani, akik azért jönnek, mert azt hallották, hogy itt dolgozni se kell és magától jön a pénz?

A nagyhalak átlátnak ezen, és mivel ez nem közvetít értéket és magas státuszt a szemeikben, ezért nagy ívben elkerülnek. Szerintem Te nem ezt akarod.

4. Védekezel

Ez akkor történik, amikor a jelölt mond egy jó kifogást vagy valami negatívat a termékeddel, lehetőségeddel vagy csak úgy az MLM-el kapcsolatban (Pl.„Ez piramis játék”). Te ezeket nagyon szereted, és azonnal harcba szállsz, hogy megvéd.

A legtöbb hálózatépítő elkezd kontrázni és megpróbálja megmagyarázni, igazolni, hogy a jelölt megértse mi is a helyzet valójában.

Csak hát itt a következő a bökkenő: a jelölt nem azért mondta ezt neked, mert érdekelte a válasz. A jelölt azért mondta ezt, mert ő már döntött és most megpróbálja igazolni a döntését neked.

Érvelhetsz Te bármit, nincs értelme, úgyis ragaszkodni fog a saját igazához. De van itt ezzel egy másik probléma is: amikor elkezdesz magyarázkodni ilyen helyzetekben AZONNAL veszítesz a státuszodból és alárendelt állapotba kerülsz. A jelölted elkezd irányítani téged, Te pedig keresed, hogy elfogadjon. No státusz, no vonzás.

És bonuszként jöjjön egy 5ik is:

Személyes sértésnek veszed a kifogásokat vagy a visszautasítást.

Ez főleg akkor igaz, amikor valamilyen közeli ismerősünk vagy jó barátunk utasítja el az ajánlatunkat. Mit mondjak, Te is voltál már ebben a cipőben én is, sz*r érzés. Én rengeteg emberben csalódtam, amikor elkezdtem hálózatépítésben dolgozni. Figyelj, meg kell tanulni túl lépni ezen.

Az Alfa Hálózatépítő nem kötődik érzelmileg a jelölthöz.

Ma 25 ember csatlakozik a csapatodhoz, holnap 15 embert nem érdekel a lehetőséged, kit érdekel, ez csak egy átlagos munkanap a számodra. Azokkal az emberekkel foglalkozz, akik már bebizonyították, hogy méltók a figyelmedre.

A többiekkel meg ne törődj, nem téged utasítottak el, hanem a lehetőséget, hogy változtassanak az életükön.

Téged ez hol érint? Te így is úgyis eléred azt, amit elhatároztál. Neked ez egy átlagos nap a munkahelyeden.

Ez csak egy átlagos nap a munkahelyeden.

Marius

MariusLucas

P.S. ha tetszett ez a bejegyzés, kérlek, mond el a véleményedet, és lájkold, ha szeretnél több ehhez hasonló cikket 😉 Ha még nem jártál az Alfa Hálózatépítő Kiképzőtáborban, akkor itt kezd: Alfa Hálózatépítő Kiképzőtábor.

 

Hozzászólások

hozzászólás

Szólj hozzá:

Malcare WordPress Security