Nem kellene sportkocsit árulnod egy liftben. Te mégis ezt teszed?

MLM-es Hálózatépítő Liftben akar eladniA mai bejegyzésben arról beszélünk, hogy miért nem hatékony első találkozáskor ráerőltetni a jelöltre a döntést.

Hogyan csináld, hogy hatékonyabb legyél ügyfélszerzésben és hosszútávon megtartsd a minőségi embereket az üzletedben.Ugye figyelembe veszed ezt a tényt, amikor bemutatózól a jelöltnek?

Fél perc az emeletig

Tegyük fel egy autógyártó cégnél dolgozol. Nektek van a világ legjobb sportkocsija. A leggyorsabb, a legkényelmesebb, a legjobb áron. Meg vagy róla győződve, hogy mindenkinek ezt a kocsit kellene vezetnie, és szerinted megvenni egy ilyet mindenki életének egyik legjobb döntése.

Beszállunk a liftbe a földszinten és egy vad idegen ember is beszáll. Kevesebb mint fél perc alatt fent vagyunk a 9-ik emeleten. El tudod adni neki a sportkocsit?

Nem. Persze, hogy nem, mert SOHA SENKI NEM AKAR SEMMIT SEM VÁSÁROLNI egy liftben. Főleg nem sportkocsit, főleg nem egy vadidegentől, főleg nem úgy, hogy most hall erről az egészről legelőször.

Egyértelmű.

Hálózatépítők, akik liftben akarnak eladni?Hálózatépítő Liftben akar eladni

Sok hálózatépítő elmegy marketing bemutatózni, megtartja az előadását és a bemutató végén döntés elé állítja a hallgatót – szigorúan. Ezt a szokásos tárgyalás lezárási technikát mindannyian ismerjük.

Lehet most látta legelőször a jelöltet, soha nem is hallott még róla korábban, a jelölt sem hallott még soha erről az idegen emberről, aki nagy üzletről beszélt neki, és most azt várják tőle, hogy döntést hozzon: vegyen egy terméket, regisztráljon be egy üzletbe, hozza meg talán élete egyik legnagyobb legfontosabb döntését — egy liftben.

Ez nem így működik:

Egy liftben soha senki nem vesz sportkocsit.

Első találkozáskor egy teljesen idegen emberrel, nem mondunk igen-t egy komoly lehetőségre. Mert nem akarunk elhamarkodottan dönteni. Ez komoly döntés.

Egyből beleugrani valamibe első hallásra, első látásra, pontosan olyan, mint első randira elmenni és ott helyben megházasodni.

Ehelyett ezt tedd

Amikor legelőször kerülsz kapcsolatba egy jelölttel, azon vagy, hogy elnyerd a figyelmét, lefektesd az alapját egy hosszabb kapcsolatnak.

Lehet, segítesz neki, hogyan tudja kiválasztani a legjobb „autót”, vagy mire figyeljen oda, hogyan kerülje el a buktatókat. Értékes társadalmi szolgáltatást nyújtasz, tanácsokkal látod el, vezeted. Te adsz először – nem várod el, hogy neked adjanak.

Hidakat képzel közötted és a jelölt között, fokozatosan kiépítesz egy kölcsönös bizalmat, érdeklődést, talán kíváncsiságot a jelöltben az iránt, amivel foglalkozol.

Ez a jelölt tudni fogja, hogy Te sportkocsikat gyártó cégnél dolgozol és már megismerte milyen klassz járgányaitok vannak.

A jelölted tudja, hogy Te vagy az, aki a legjobban ért a kocsikhoz, Te vagy ennek a területnek a szakértője, és add a Te szavadra.

A jelölted tudja, hogy rajtad keresztül megszerezheti a céged „sportkocsiját”.

Szerinted mindezek után, ha a jelölted valaha is sportkocsit akar venni, kihez fog legelőször fordulni?

Hozzád.

OK. Eljött az ideje és eldöntötte, hogy csatlakozik hozzád, vásárol tőled. Sokkal erősebb az, ha a jelölted a saját órarendje szerint hozza meg ezt a döntést, a saját meggyőződéséből, – mint az, amikor Te megpróbálod döntésre kényszeríteni őt egy félórás bemutató után rögtön az első alkalommal.

A jelölted saját magát rábeszélte az üzletre, ő maga akarja ezt csinálni és nem Te beszélted rá őt erre. Ott lesz veled sokáig az üzletben. Szerintem Te éppen ezt akarod.

Persze.

Mert egy liftben soha senki nem vesz sportkocsit.

Marius

MariusLucas

P.S. ha tetszett ez a bejegyzés, kérlek, mond el a véleményedet, és lájkold, ha szeretnél több ehhez hasonló cikket 😉 Ha még nem jártál az Alfa Hálózatépítő Kiképzőtáborban, akkor itt kezd: Alfa Hálózatépítő Kiképzőtábor.

Hozzászólások

hozzászólás

Szólj hozzá:

Malcare WordPress Security