Önmegsemmisülő Könyv 81M Forintért és Még Robban is?

könyv_visszaszámláló_tűzszerész

Volt már olyan Veled, hogy vettél egy könyvet, és felraktad a polcra, hogy majd elolvasod valamikor és azóta is ott van és még egyszer sem nyitottad ki?

Na ez a könyv nem olyan.

A hét könyve díjat nálam most James Patterson „Private Vegas” c. könyve nyerte el.

Rendhagyó módon most nem a tartalma miatt választottam ki, hanem a zseniális marketingfogások miatt, amit az író alkalmazott, amikor bevezette és piacra dobta a könyvét.

James Patterson 2001 óta több mint 300 millió példányt adott el a könyveiből. Benne van a Guinness Rekordok könyvében is, mint minden idők #1 New York Times bestseller írója.

A legújabb könyve is nagy port kavart. Gyere elmesélem miért.

Plusz adok néhány hasznos tippet, amit ebből tanulhatsz, és amit magaddal vihetsz a saját marketingedbe.

Lássuk.

Private Vegas_James PattersonA Sztori…


Amikor meghallottam az önmegsemmisülő könyvet, egyből a Mission Impossible és Tom Cruise jutott eszembe.

James Patterson „Private Vegas” c. könyve nem egy átlagos kriminek indult.

Mielőtt elérhetővé tette volna a nagy közönség számára, az író készített a könyvből limitált kiadásban néhány nagyon különleges példányt.

Egy ilyen könyv ára: $294 038 (81,4M HUF) !

Izgalmas csomag járt hozzá:

Egy repjegy egy „ismeretlen helyre” — érkezéskor egy pezsgő — Tűzszerészek kezükben tartják a könyv egy példányát számodra, ameddig olvasod azt egy speckó arany távcsővel — Amikor a visszaszámláló lejár, megnézed, hogyan robban fel. Majd egy öt-fogásos étkezésben van részed az íróval.

És ha 81M forint sok lenne egy könyvért…

Akkor nincs gond, mert az író erre is gondolt.

könyv_visszaszámlálóElérhetővé tett 1000 digitális példányt a rajongóinak, ami egyedi kódokkal indítható. Ahogy olvasod a könyvet, nincs benne visszalapozás, minden egyes elolvasott oldal megsemmisül.

És ha lejárt a 24-órás visszaszámláló a könyv eltűnik örökre.

Ja és ha nem mondtam volna még eddig, más olvasók, akik bele olvasnak a könyvbe még ráadásul váratlanul el is vehetnek néhány percet a Te idődből. Vajon lesz időd végig olvasni? Húzós 🙂

Gondolj bele, ezt a könyvet nem teheted csak úgy a polcra, hogy majd később elolvasod.

Ennek a könyvalkalmazásnak és könyvnek lejárati ideje van!

Itt van az erről készült videó:

Természetesen később, ez év január 26-án, a könyv megjelent nyomtatott formában is és elérhetővé vált a nagyközönség számára is. 

[forrás: http://www.cnet.com/news/read-this-james-patterson-book-in-24-hours-or-it-will-self-destruct/]

OK.

Mit jelent ez Neked marketingesnek és üzletépítőnek?

 

Tanulságok Számodra

BEVEZETÉS – kelts várakozást a terméked iránt. Vezesd be a terméket, készítsd elő a terepet, melegítsd elő a sütőt, hogy amikorra piacra dobod már mindenki tudjon róla és várja a megjelenését. Ezzel eléred, hogy mindenki a termékedről és Rólad beszéljen 😉

 EXKLUZIVITÁS – különleges példányok, limitált kiadás. Ezek mind az exkluzivitás érzését erősítik. Növeli az értékét. Szeretjük az exkluzív dolgokat, az elérhetetlent, meg akarjuk őket szerezni. Iszonyat erős VONZÁS faktor.

VÁLTOZATOSSÁG – a tartalmad legyen színes, próbálj ki többféle közlési formát (pl. szöveges tartalom mellé hozz létre videókat, bemutatókat, hangfelvételeket,…)

 IDŐ KORLÁT Ezzel nem csak a terméked exkluzivitását növeled, hanem közben még tettekre is indítod és motiválod a vásárló közönséget valami megtételére.

Ez lehet negatív irányú (valamilyen fájdalom elkerülése érdekében cselekedjen) vagy pozitív (valamilyen öröm megszerzése érdekében cselekedjen)

Pl.:

„Ha Április 3 Péntek 14 óráig megrendeled a terméket, akkor jár hozzá a BÓNUSZ1, BÓNUSZ2, BÓNUSZ3.” — utána már nem elérhetőek a bónuszok, szóval cselekednie kell

Vagy

„Ha most megrendeled ezt a terméket, akkor 20% kedvezményt adok rá, de az ajánlatom csak erre a hétre érvényes” — újból, tettekre indít.

Vagy

„Ha nem tudtál részt venni a webinar előadáson, akkor ezen az oldalon Árpilis 3 Péntek 14 óráig el tudod érni a felvételt. Utána leveszem és soha többet nem lesz elérhető” — kevés ember néz meg egy rögzített felvételt, ha azt mondják neki, hogy ott van bármikor megnézheted. Viszont ha csak egy bizonyos ideig elérhető, mivel sürget az idő gyorsan megnézi. Elárulom Neked, hogy ma a legmenőbb szakértők így csinálják. 😉

MÁS JELLEGŰ KORLÁTOZÁSOK – amivel szintén erősíted a termék ritkaságát:

– Összesen 100 példányt hoztál létre ebből, ha eladtad az utolsót is, nincs több, a többiek lemaradnak.
– Összesen 50 szabad hely van – ha nem regisztrálsz és nem foglalod le a helyed most, bármelyik pillanatban lemaradhatsz

A KORLÁTOZÁS egy kedvelt eszköze a marketingeseknek —

DE:

(!) Nem ajánlom ennek a folyamatos használatát: egy olyan terméknél, amit nem csak ideiglenesen, hanem folyamatosan akarsz elérhetővé tenni és folyamatosan értékesítesz. Mert ugye egyértelmű, hogy Te nem akarod korlátozni az eladásokat.

Viszont még ebben az esetben is két felállásban használhatsz ilyen korlátozásokat: (1) a termék bevezetésénél az elején azért, hogy valamilyen bónuszt adj az első vásárolóknak.

Illetve (2) különleges alkalmakkor — amikor „ürügyet találsz” arra, hogy miért teszed ezt az ajánlatot: mert házassági évfordulód van és happy vagy; mert jött egy váratlan kiadásod és gyorsan szükséged van a pénzre; mert gyereked született és akarod, hogy mások is veled együtt örüljenek stb.

Egy Rossz példa:

„Vásárolj most, mert ha most vásárolsz akkor 20% kedvezményt adok, de csak ha most vásárolsz máskor nem!” —- és egy hét múlva elküldi ugyanezt az emailt, ugyanerre a termékre. Már láttam ilyet, amatőr, csúnya, átlátszó..

ÉLMÉNYEK – ne csak egy egyszerű terméket adj el, legyen élmény veled üzletet kötni. Legyen élmény a Te közösségedhez tartozni. Legyen élmény birtokolni a termékedet. Élvezzem a folyamatot!

Marius

MariusLucas

P.S. KÖSZÖNÖM az idődet… köszönöm, hogy megosztod ezt a cikket másokkal, és köszönöm, hogy hozzászólsz! Mi volt az, ami a legjobban tetszett és hasznosnak találtál ebből?

 

Hozzászólások

hozzászólás

Szólj hozzá:

Malcare WordPress Security