Ügyfélszerzés: Miért nem elég, ha erősnek látnak Téged az emberek? Az ERŐ Dinamikája

az erő dinamikája_ügyfélszerzéskor

Ugye szereted erősnek érezni magad, legyőzhetetlennek?

És hadd találjam ki: utálod, amikor gyengének látnak, igaz?

A legtöbben így vagyunk ezzel.  És éppen ezért ösztönösen kerüljük az olyan helyzeteket, amikor erőt veszítünk.

Például, amikor valaki ‘behódolásra’ kényszerít minket, sarokba szorít és szándékosan arra játszik, hogy elvegye az erőnket.

Na azt már nem engedjük szó nélkül.

—Szerinted ez hogyan befolyásolja az embereket, amikor döntést hoznak?

—Milyen jelentősége van ennek a marketingedben, például ügyfélszerzésnél?

Az igazság az, hogy amikor ott vagy egy marketing bemutatón a jelölttel, nem mindegy milyen helyzetet hozol létre.

A mai nap az erő dinamikájáról beszélünk.

Meg fogod érteni hogyan áramlik az ERŐ amikor a jelölttel kommunikálsz. Megérted, hogy ez milyen hatással van az emberekre.

És elmondom neked, hogy a 4 lehetséges helyzetből, Neked melyik a legnyerőbb felállás az üzletépítésben.

 

Mit jelent neked hálózatépítőnek az erő dinamikája?

 

Vannak elveid, elképzeléseid dolgokról és szeretsz ragaszkodni ezekhez. Van véleményed az életről, a családról, munkáról, pénzkeresésről, életstílusról. És szereted, ha mindig igazad van, vagy legalábbis úgy van, ahogyan Te elképzelted.

Valaki így szeret csinálni dolgokat, valaki úgy. Egyik vállalkozó, másik alkalmazott. Valaki Cégvezető, valaki beosztott. Különbözőek vagyunk.

És ha valaki odajön hozzád és mond valamit arról a világról, amit Te ismersz, amiben Te jól érzed magad, amiben Te erős vagy: ösztönösen azonnal reagálsz.

Például, ha van gyereked és valaki, egy kívülálló, jön és megpróbál kioktatni, hogy hogyan neveld a saját gyereked: azonnal reagálsz és határozottan fellépsz ellene, jól megmondod neki. Mert ők a Te gyerekeid, Te ismered őket és azon a pályán Te vagy a király. 

Az, hogy elfogadod vagy sem a másik ember véleményét vagy megnyilvánulását, attól függ, hogy ezzel a belső erőddel mi történik. Meg tudod közben tartani az erődet vagy elveszíted? Növekszik a személyes erőd vagy csökkenni fog?

Jelöltjeid ugyanilyenek.

Ha több igent akarsz, akkor meg akarod érteni hogy ez HOGYAN működik. Mert ha ezt jól csinálod, kiváltod ezzel a VONZÁST.

 

Az Erő dinamikája ügyfélszerzésnél

 

Bármit csinálsz, közötted és a jelölted között a következő 4 helyzet alakulhat ki:

 

 Helyzet 1. – NINCS ERŐD (-) A JELÖLTNEK SINCS EREJE (-)
gyenge_nem alfa személyiség

 

Ez a kezdő hálózatépítővel szokott előfordulni.

—A kolléga ezt mondja magában:

„Áh biztosan nem fogja érdekelni ezt a jelöltet amit mondani akarok, és semmit se tehetek, azért hogy ez megváltozzon. Én úgyse tudom ezt csinálni, nem vagyok jó ebben, egyetlen jelölt se csatlakozna hozzám”.

—Jelölt közben erre gondol:

„Nem tudom mit akarok, azt csinálom amit mondanak, megmondják mit kell csinálni én megcsinálom. Nem is tudom hogy legyen, foglalkozzak hálózatépítéssel vagy maradjak inkább a gyárban a futószalag mellet? vegyek ilyet vagy ne vegyek, áh nem is tudom.”

Eredmény: A jelölt nem tudja mit akar, éldegél a saját kis világában és jó az neki, ahogy van. Ha egy jól képzett ügynökkel találkozik, az átbillenti a saját oldalára. De végülis mindegy, mert ebből a hálózatépítőből hiányzik a belső erő. Ebből a felállásból nem lesz üzlet.

Ha úgy érzed itt vagy ebben az osztályban, nincs semmi vész. Kezdj el azonnal dolgozni a Belső Alfa játékodon. Először ez az, amit helyre kell tenned, mielőtt bárkinek is beszélsz az üzleti lehetőségedről.

 

 Helyzet 2.VAN ERŐD (+) A JELÖLTNEK NINCS EREJE (-)
az erős lenyomja a gyengét

 

—Te ügyes ügynök vagy, magabiztos, jó-kivágású menő üzletember. A kisujjadban van a céges bemutató, penge vagy kifogáskezelésben, ismered a pszichológiai oldalát a játéknak, tudod, hogyan közelítsd meg az embereket, hogy elérd azt, amit akarsz. Szponzor bajnok vagy. Amikor leülsz valakivel beszélgetni, megtartod az erődet, nem adod ki a kezedből. Nyerő vagy.

—Jelölt: Nem igazán tudja mit akar. Nem egy erős jellem. Olyan, mint egy csónak a tengeren, amit a hullámok ide-oda dobálnak. Nem mer önállóan új dolgokba kezdeni, a tömeget követi, csak úgy érzi magát biztonságban.

Eredmény: A jelölt alárendeli magát az erős jelenlétednek. Te vagy az erős hullám és viszed magaddal a csónakját. Kezeled a kifogásokat, teljesen rábeszélted őt arra, hogy regisztráljon nálad és vásároljon a termékből. Igent mond neked. Látszólag elérted, amit akartál. De biztos vagy abban, hogy ez jó neked?

Mi történik, amikor lecsillapodnak a hullámok, nem vagy ott és újra egyedül van?

Átértékeli a döntését. Két nap múlva megbánja, hogy igent mondott neked és soha többet nem látod.

Mi volt a gond?

Az, hogy ezt az egészet igazából csak Te akartad. Nem a jelölt ötlete volt, hogy csatlakozzon hozzád. A Te erős jelenléted és befolyásod hatására döntött így. Ha le akarod darálni a piacot, OKÉ, tedd azt. Azzal is érsz el eredményt. De ha hosszútávra tervezel, akkor nem ez a Te felállásod 😉

 

 Helyzet 3. – NINCS ERŐD (-) A JELÖLTNEK VAN EREJE (+)
a jelölt irányít

Az esetek 80%-ban ez szokott történni. Ez a leggyakoribb felállás.

Ráadásul ez egy alattomos helyzet, mert általában pont az ellenkezőjét érzed… akkor szokott történni, amikor úgy érzed nyeregben vagy, jól megy a bemutató minden rendben van. A jelölt mégis nemet mond. Nem érted mi történt, mi romlott el időközben.

—Tipikusan ilyesmi jár a fejedben: „Mit tegyek, tényleg akarom ezt a jelöltet, szükségem van rá, be akarom szervezni őt a csapatomba, mindent bevetek, bevágom a 20-ezres mosolyt, igyekezni fogok meggyőzni, hogy együtt dolgozzunk. Nem akarom elszúrni. Jó vagyok, menni fog ez.”

—A Jelölt azonnal veszi a lapot. Tudja, mit akarsz, látja rajtad. Tudja, hogy be akarod szervezni, rá akarod beszélni, hogy regisztráljon nálad vagy vegyen a termékedből. Gesztusaid, testbeszéded, szavaid egész lényed ezt sugározza.

Eredmény: a jelölt irányít, tőle függsz, az történik, amit ő akar. Azt hiszed milyen erős vagy, pedig ki vagy szolgáltatva a jelöltnek. A tárgyalás végkimenetele, iránya, a döntés: az ő kezében van. Az ő kezében van a hatalom, nála összpontosul az erő – Ő ezt nagyon jól tudja és élvezi, hogy megfogott. Csak játszik veled. Nincs erőd, nincs vonzás, nincs üzlet.

 

 Helyzet 4. –VAN ERŐD (+) A JELÖLTNEK IS VAN EREJE (+)
a nyerő-nyerő helyzet

—Ilyenkor azt érzed, hogy szereted, tiszteled önmagad és meg vagy győződve arról, hogy amit Te elhatározol, azt megcsinálod. A helyén van a Belső Alfa játékod, tudod mit akarsz, van célod és tudod, hogyan fogod elérni. Megnyilvánulásaidból érzem, hogy hatalmad van. Nem akarsz meggyőzni senkit erről – Te eldöntötted, hogy felépítesz egy birodalmat és tudom, hogy megcsinálod.

—A Jelölt is tudja mit akar. A jelölt meggyőződött arról, hogy mi a legjobb a számára. Tudja, mit kell tennie. Ha alkalmazottként érzi magát biztonságban, akkor nem fog veled dolgozni. Nincs ezzel semmi gond. Az is lehet, hogy még nincs itt az ideje. De figyelj, tökéletesen érzi, hogy ha ebben az üzletben sikeres akar lenni, akkor Te kellesz neki. És akkor melletted dönt. Nem azért mert Te rábeszélted őt erre, nem azért mert rámenős voltál, hanem azért, mert ő maga akarja ezt. És tudja, hogy ha társul hozzád, akkor az ő élete jobb lesz. Ezáltal a kapcsolat által azt érzi, hogy az ő személyes Érték és Státusz szintje is emelkedik: NÖVEKSZIK AZ EREJE.

Ha választani lehet, akkor Te mindig ezt az utolsó párosítást válaszd.

OK.

Vannak dolgok, amiket mi hálózatépítők tipikusan csinálunk, amivel Te is akaratlanul átadod az erődet a jelölt kezébe. Légy résen.

Tanuld meg, hogyan ismerd fel és véd ki az ilyen helyzeteket. És tanuld meg hogyan hozz létre Vonzást, amikor a jelölttel kommunikálsz.

Őrizd meg az erődet és engedd, hogy a jelölted is megtartsa a saját erejét.

Így váltasz ki jó érzést és vonzást másokban a munkád során.

Így vagyunk beprogramozva, ilyen irányba megyünk, ezt a megközelítést fogadjuk el.

Ilyenek vagyunk.

*Mindig ragaszkodunk az erőnkhöz 😉

Marius

 

MariusLucasP.S. KÖSZÖNÖM az idődet… köszönöm, hogy megosztod ezt a cikket másokkal, és köszönöm, hogy hozzászólsz! Mi volt az, ami a legjobban tetszett és hasznosnak találtál ebből?

 

Hozzászólások

hozzászólás

Szólj hozzá:

Malcare WordPress Security